Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tulipurossa tapahtuu: Pääsiäinen 30.3.-2.4.

HUOMIO oppilaat! Kirjoitusrajoite voimassa 17.1.-3.5.2015. Jokainen oppilas saa kirjoittaa korkeintaan yhden tarinan viikossa! Kiitoksia.

esittely

henkilökunta - opiston säännöt - toimintamuodot - koulunkäynti - vuosiluokan suorittaminen

historiaa

Ennen Richard Stanleyta koko Oldcastle oli tunnettu vain romminhajuisesta yöelämästään ja maalaistorpista, joiden sammaloituneet seinät rapistuivat pelkästä ulkonäkönsä häpeästä. Kaupungin rappioon tuli käänne puisten hevoskärryjen kyydissä. Seurapiirielämästä tunnettu Stanley saapui kaupunkiin ja rakennutti kaupungin laitamille rauhaisaan maalaismaisemaan jykevän linnan. Linnan säväyttävä ulkonäkö pisti liikkeelle uudistushalun myös muualla kaupungissa. Pian kaupunki vilisi elämää ja herrasmiehiä, upeista kartanoista ja huviloista puhumattakaan.

Vuosikymmenten kuluttua Richard Stanley päätti vetäytyä eläkepäivilleen Lontooseen ja myi linnansa Jeffery Giantille. Jeffery rakennutti linnan tiluksille hevostallin ja lopulta perusti sen ympärille pienen hevosopiston, osti sitten lisää tiluksia ja laajensi opistoa ja sen toimintaa yhä enemmän ja enemmän. Lopulta opisto oli muotoutunut nykyiseen muotoonsa.

Paljon myöhemmin koulun nykyinen rehtori astui hevosopisto Tulipuron rehtorin virkaan. Hän toi kouluun luonnollisen hevosmiestaidon, ja koulun toimintaa jouduttiin hieman muokkaamaan uuden ja paremman ajatusmallin myötä. Ennen Tulipuro oli ollut hevosopisto hevosopistojen joukossa, mutta nyt siitä tuli jotakin omalaatuista ja erilaista.

"Kourallinen lempeyttä, kauhallinen välittämistä, hyppysellinen viisautta ja ripaus sisäistä rohkeutta", vastaa rehtori aina, kun häneltä kysytään Tulipuron menestyksen salaisuutta.

Tilukset

Mikään ei ole täydellistä. Niin he väittävät.

Takorautaportti hiekkaisen ajotien lopussa kantaa Hevosopisto Tulipuron vaakunaa kuin kalleinta kruununjalokiveä. Portin takana avautuu loputtomasti vihreitä nummia, houkuttelevia lehtimetsiä, kullanhohtoisia kukkaniittyjä ja kirkasvetisiä puroja. Aivan ensimmäiseksi katse kiinnittyy kuitenkin veistoksellisen kauniin linnan siluettiin.

Tulipuron päärakennus on suurikokoinen, vaalea kivinen linna. Sen kaikki neljä kerrosta huokuvat menneiden aikakausien maalaisloistoa, johon on yhdistetty ripaus nykyistä glamouria. Ulkoapäin linna näyttää siltä, että sen suurista tammipuisista pariovista astui vielä eilen ulos 1800-luvun aatelismies seurueineen. Ottaen kuitenkin huomioon aikakauden, jolla elämme, linna on harvinaisen hyvin säilynyt, eikä siitä huomaa lainkaan remontoimisen jälkiä.

Korkean aulan molemmin puolin lähtevät ylempiin kerroksiin koristeelliset portaikot. Aulasta pääsee myös suureen ruokasaliin sekä ensimmäisen kerroksen tunnelmallisille käytäville, joiden varrelta löytyy muun muassa opetussaleja, vierashuoneita sekä varastotiloja. Ylemmissä kerroksissa sijaitsevat loput opetustilat, tuvat, opettajien huoneet, kirjasto ja sairaalasiipi.

Kukin tuvista sijaitsee yhdessä opiston kulmassa niin, että jokaisesta oleskeluhuoneesta voi nähdä kahteen ilmansuuntaan. Oleskeluhuoneet ovat suuria ja tunnelmallisia, pehmeitä ja kodikkaita. Tummanpuiset sohvapöydät, kuluneet lattialankut ja kirkkaat kristallikruunut yhdistyvät linnan oman estetiikan kanssa harmoniseksi kokonaisuudeksi. Jokainen tupa on värimaailmaltaan ja teemaltaan hieman erilainen, mutta omilla tavoillaan aidon lumoava. Oleskeluhuoneista nousevat kierreportaikot ylemmissä kerroksissa sijaitseviin makuuhuoneisiin. Tyttöjen ja poikien makuuhuoneet ovat erillisiä, ja samassa huoneessa nukkuu 2-4 oppilasta. Jokaisella huoneella on oma pieni kylpyhuone.

Opiston päätalli sijaitsee linnan ulko-ovilta katsottuna suoraan edessäpäin, suihkulähteen ja pienen puistikon takana. Siistissä puutallissa on 62 karsinapaikkaa kahden käytävän molemmin puolin sijoitettuna. Karsinoissa on mustaa kalteria ja punaiseen taittavaa puuta huolitellusti yhdistettynä. Samantyylisiä karsinoita löytyy vielä 38 pikkutallista, joka sijaitsee noin sadan metrin päässä päätallista. Valkeiden tarhojen takana sijaitsee vielä pieni, kymmenen karsinapaikan kokoinen sairastalli. Kouluumme kuuluu myös kaksi tilavaa maneesia ja kolme ulkokenttää. Tallien lähettyvillä on kaksi suurta hiekkapohjaista pyöröaitausta ja kolme laidunta, jotka jatkuvat kaukana siintäville kukkuloille asti.

 

VIRTUAALITALLI ♔ VIRTUAALIHEVONEN

©2018 Hevosopisto Tulipuro - suntuubi.com