Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
HUOMIO oppilaat! Kirjoitusrajoite voimassa 17.1.-3.5.2015. Jokainen oppilas saa kirjoittaa korkeintaan yhden tarinan viikossa! Kiitoksia.

Cilla Heino

Nimi Cilla Heino Luokka 1.
Syntymäpäivä 10. marraskuuta Tupa Fudge
Hoitohevonen Burning Heart Tili £70

Ratsastuskokemus

Cilla on aina ollut tekemisissä hevosten kanssa jo melkeimpä pakosta, kun vanhemmat omistavat ratsastuskoulun. Hän aloitti koko harrastuksen tukevalla shettiksellä, jolla kilpaili seurakisoissa. Pikkuisen ruunan jäätyä liian pieneksi, Cilla siirtyi jo hevosiin, vaikka hän olisi voinut jatkaa poneilla. Cilla kilpaili koulun hevosilla, kunnes hänen nykyinen hevosensa oli koulutettu ja valmis ratsuksi. Hän aloitti pari vuotta sitten valmentautumaan ahkerammin kuin koskaan.

Luonne

Cilla on sosiaalinen, nauravainen ja räväkkä persoona. Hänen kanssaan ei tule tylsää. Tyttö on myös temperamenttinen. Hän ei koskaan myönnä olevansa väärässä ja on valmis väittelemään koko yön siitä, onko jokin poni epäpuhdas vai ei. Cilla ei suutu kovin helposti, hän ottaa huumorilla loukkaukset ja yleensä kuittailee takaisin toiselle. Cilla ei halua loukata ketään tahallaan, mutta koska hän ei aina ajattele ennen kuin sanoo, joku voi loukkaantua Cillan jutuista. Kun Cilla suuttuu, hän muuttuu pyörremyrskyksi, huutaa ja lähtee yleensä hevosensa luo lohduttautumaan. Hän ei itkuraivoa, vaan mököttää ja keksii mitä ihmeellisempiä kostosuunnitelmia päässään, mitkä jättää onneksi useasti toteuttamatta. Cilla ei kuitenkaan sulata sitä, jos joku kohtelee muita ihmisiä tai eläimiä ilkeästi, vaan on valmiina puolustamaan ketä vain apua tarvitsevaa. Hevosten kanssa Cilla on pitkäjänteinen ja rauhallinen, ei menetä hermojaan vaikka hevonen ei toimisikaan toivotusti. Hän on valmis jatkamaan yrittämistä ja tekemistä niin kauan kunnes on tyytyväinen. Cilla on myös rohkea, eikä kammoa nousta riehuvan ja hänet juuri selästään viskanneen hevosen selkään uudelleen. 

Ulkonäkö

 Kuva 

Cillalla on pitkät, ruskeat hiukset ja samanväriset kulmakarvat ja silmät. Tytöllä on melko kapeat kasvot ja hän on muutenkin hoikka ja pienikokoinen, n. 160 cm pitkä. Cillan voi nähdä kouluajallaan melko rennoissa vaatteissa, esimerkiksi lökäreissä, revityissä mutta löysissä farkuissa, isoissa huppareissa tai löysissä t-paidoissa. Vapaa-ajallaan, eli tallilla hänellä on mustat tai tummansiniset ratsastushousut, t-paita tai pitkähihainen, sekä mustat ratsastussaappaat tai vaihtoehtoisesti jo melkein puhkikuluneet Niken lenkkarit.

Perhe

Cillan perheeseen kuuluu isä, äiti ja isoveli. Ei saa tietenkään unohtaa pariakymmentä tuntihevosta, kahta koiraa, kolmea kissaa ja kahta aasia. Cillan isä on entinen raviohjastaja ja hän on työskennellyt hevosten kanssa myös ratsupuolella, niin kuin nykyään. Cillan äiti on kilpaillut kouluratsastuksessa korkealla tasolla ja nykyään toimii valmentajana niin koulu- ja esteratsastuksessa, tietysti hän opettaa myös ratsastuskoululaisia. Cillan veli ei ole mikään hevosmies, mutta roikkuu useasti naisystävänsä mukana tallilla. Cilla on kiitollinen vanhemmilleen heidän periksiantamattomuudestaan, kannustuksestaan ja luottamuksestaan tytärtään kohtaan.

Muuta

Cilla rakastaa eläimiä ja on valmiina niin hellimään kuin pelastamaan minkä vain eläimen. Paitsi hyttysen, paarman tai kärpäsen, mitä näitä nyt on, niitä tyttö inhoaa hevosensa kanssa kilpaa.

Matka-arkku

OPPIKIRJAt

Ei kirjoja.

OPISKELUVÄLINEET

Ei tavaroita.

TAVARAT

Opiston ratsastustakki

YRTIT JA UUTTEET

Ei tavaroita.

Opinnot

Valinnaisaineet rotutieto, hoitaminen, rakenne ja anatomia Kerhot kouli konisi Poolopaikka ei pelaa

arvosanat

Oppiaine Läksyt Kokeet Keskiarvo
Hevosten historia      
Hevosten sairaudet      
Hoitomenetelmät      
Luonnollinen hevostaito      
Ratsastus      
Yrttitieto      
Kehonkieli      
Rakenne ja anatomia      
Liikunta      

Ansiot

Ansaitut tupapisteet 1 tupapistettä Kirjoitetut tarinat 1/6 tarinaa

Hyväksytty Tulipuron oppilaaksi 16.6.2018.

Tarinakirja

 [ Kirjoita ]

Nimi: Cilla Heino

16.06.2018 19:26
1. Pidä huolta itsestäsi.

Kuulin Heran potkivan trailerin seinää, sitä se ei yleensä tee. Mutta olihan monen tunnin trailerissa seisoskelu varmasti alkanut jo ärsyttää sitä. Olin itsekin väsynyt aikaisesta lähdöstä kohti Tulipuroa. Vaikka olimmekin aivan pian perillä, aika tuntui matelevan ja matka taittuvan hetki hetkeltä hitaammin. Kun isä käänsi automme hiekkatielle, joka johti opiston pihaan, olin lähes naama kiinni ikkunassa. Olin tiennyt, että Tulipuro olisi hieno paikka, mutten ollut odottanut että se olisi näin upea. Silmiini avautui paljon laidunta, suuri linna ja hevosia. Kaikki oli suurta.
Auto ei edes kerennyt pysähtyä, kun hyppäsin jo ulos ja katselin kunnolla ympärilleni. Olin samalla todella innoissani, mutta samalla tunsin hieman jännitystä. Kokonaan uusi paikka ja uudet ihmiset, onneksi oli Hera. Tamma keskeyttikin ajatukseni hirnumalla kimeästi ja vaativasti. Se kai tajusi että olimme perillä. Menin trailerille ja avasin sivuoven, josta ruunikkoni yrittikin vilkuilla pihalle.
- Odota hetki vielä, puhelin sille ja rapsutin sitä otsasta. Kiitokseksi sain pärskähdyksen käsilleni.
Vanhempanikin olivat nousseet autosta ja juttelivat ilmeisesti Tulipuron rehtorin kanssa. Äiti kääntyi ja viittoi minua heidän luokseen.
- Hei ja tervetuloa tänne Tulipuroon. Olen rehtori Bretrix Gawky, minun puoleeni voit siis kääntyä lähes kaikessa mieltä askarruttavassa asiassa, vihreäsilmäinen nainen kertoo hymyillen.
- Mukava kuulla että täällä huolehditaan näin hyvin oppilaista, hyvin esimerk.., isäni aloittaa, mutta keskeytän hänet.
- Minne voisin viedä tavarani? Ja hevoseni, kysyn Bretrixilta.
- Voimme viedä tavarasi tupaan, jossa asut. Olen sijoittanut sinut Fudgeen, jossa asuu sinun lisäksesi kaksi muuta oppilasta. He opiskelevat jo ylempiä luokkia, mutta en usko että se on mikään ongelma, Bretrix kertoo.
Nostamme isän kanssa laukkuni autosta, sillä aikaa äiti juttelee rehtorin kanssa. Laitan täyteen tungetun reppuni selkääni ja suljen auton oven, kun isä kantaa minun suurehkoa urheilukassiani. Sekin on äärilleen täyteen tungettu vaatteista ja muista tarpeellisista tavaroista. Bretrix johdattaa meidät sisälle linnaan ja sinne astuessani ensimmäiseksi minulle iski lapsuudesta tuttu prinsessa-fiilis, joka iski aina Disneyn prinsessaleffoja katsellessa. Menemme rappusia pitkin yläkertaan. jossa on neljä ovea, jokainen johtaa yhteen tupaan. Bretrix avaa oven, jossa lukee suurin kirjaimin "Fudge".
- Sinun kanssasi makuuhuoneessa on tyttö nimeltä Charlotte. Hän ei taidakkaan olla tällä hetkellä täällä, mutta näette varmasti illalla. Poikien puolella majoittuu Christian niminen poika, häneenkin tutustut varmasti pian, Bretrix lupailee.
Nyökkään ja lasken reppuni sängylle, joka on ikkunan vieressä. Sänkyni vieressä on vaatekaappi, jonka toisen oven takana on tilaa vaatteilleni ja tavaroilleni. Nyt en kuitenkaan alkaisi järjestellä niitä, vaan jätin kamani sänkyni päälle, otin vain kännykkäni ja menin ulos vanhempieni ja rehtorin kanssa.
Bretrixin neuvojen mukaan ajoimme automme kanssa lähemmäs talleja ja aloimme purkaa Heraa ulos. Tamma peruutti vauhdilla ulos ja aloitti heti hirnunnan pää pystyssä. Se oli hämmentynyt maisemanvaihdoksestaan, sillä viimeisin kunnon ympäristö oli Lontoon lentokentän asvaltoitu sivuparkki, jonne olimme ajaneet hetkeksi tauolle lennon jälkeen. Sitten tammarukka olikin jo lastettu takaisin traileriin ja jatkoimme matkaa. Nyt Hera ei varmasti astuisi koppiin, vaan yritti lähteä viemään minua kohti lähintä nurmea.
- Heiheihei, odotappa nyt! käsken tammaani ja kiristän otettani riimunnarusta, kun saan Heran pysäytettyä. Se mulkaisee minua happamasti, pamauttaa jalallaan maata ja seuraa pää pystyssä perässäni, kun talutan sen talliin.
Ovella meitä on vastassa hymyilevä mies, joka on varmasti tallimestari.
- Hei, tulin tuomaan hevoseni.. aloitan, mutta jo silloin mies keskeyttää lauseeni.
- Hevosesi Burning Heartin, sen karsina on täällä. Olen Redgunn Gerr, työskentelen tallimestarina. Sinä oletkin varmaan Cilla, mies yllättää minut puhetulvalla.
- Joo, olen, vastaan lyhyesti ja etsin katseellani Heran nimeä jonkin karsinan nimikyltistä. Kun löydän sen, talutan tamman karsinaan ja käännän sen ympäri. Sitten sidon sen kiinni karsinan sisäseinässä olevaan renkaaseen ja alan purkaa sen kuljetussuojia ja loimea, joka sillä on ollut päällään. Redgunn katselee hevostani hetken ja lähtee sitten pois. Noh, en edes kerennyt kysyä, minne voisin viedä Heran tavarat.
Kun olen purkanut hevoseni, lasken sen irti karsinaansa ja otan siitä kuvan kännykälläni. Pitäähän joku muisto edes olla. Tallissa oli muitakin oppilaita, oikeastaan siellä kävi kuhina, ilmeisesti oli ratsastusten aika. Suljin karsinan oven, moikkaan hevoselleni, joka tutkii uutta karsinaansa ja tallissa olevia ihmisiä. Itse kävelin autollemme hakemaan tavaroita. Vanhempani auttavat minua kantamaan satulan, suitset ja loimet. Kannoin itse omat tavarani ja hoitopakin. Etsin tallimestariani ja huomasinkin hänet naurattamassa paria tyttöä. Pyöräytin silmiäni ja kävelin miehen luo.
- Minne voimme viedä tavarat? kysyin ja vilkaisin tyttöjä, jotka katsoivat minua hämmentyneesti.
- Voin näyttää sinulle hevosesi varustepaikan ja kaapin, mies vastasi hymyillen ja lähti johdattamaan minua varustehuoneelle. Siellä hän näytti minulle kaapin, johon mahtui juuri sopivasti Heran loimet, sekä muut varusteet. Satulan ja suitset vein kuitenkin telineelle, joka niille oli varattu. Kiitin Redgunnia ja menin vanhempieni kanssa ulos.
Pian pitäisi hyvästellä, sillä isä ja äiti palaisivat lennolla kotiin. Minä jäisin tänne. Todellisuus iski kuin nyrkki naamaan, mutta en antanut sen haitata. Nyt ei saisi jänistää, vaikka tuntuikin hieman ontolle. Saisin uusia ystäviä, kehittyisin Heran kanssa paremmaksi ja oppisin uusia asioita. Unelmieni opiskelupaikka.
- Meidän pitäisi varmaan lähteä, äitini toteaa ja rikkoo hiljaisuuden.
- Niin, hevoset odottavat kotona, vastaan.
- Pidä huolta itsestäsi, muista että olemme vain yhden puhelun päässä. Tämähän on unelmiesi täyttymys! äiti sanoo minulle rohkaisevasti.
- Nauti siitä, tämä tilaisuus tuskin toistuu ja muista pitää Hera kunnossa. En halua sen palaavan paksuna puskahevosena kotiin, isäni lisää naurahtaen.
- Joo joo, totta kai, vastaan ja halaan molempia. Sitten he lähtevät. Sulkevat autonsa ovet ja huristavat pois. Jään seisomaan yksin pihalle. Tai ei ole yksin, pihalla on muitakin oppilaita, mutta kaikilla on omat juttunsa.
Palaan tuvalleni ja alan järjestelemään omia tavaroitani. Tupalaiseni eivät ole vieläkään ilmeisesti palanneet, mutta ei se minua häiritse. Viikkaan vaatteet kaappiini, laitan alahyllylle puhdistetut saappaani ja kypäräni. Hanskat ovat kypärän sisällä. Laitan pari mukaan ottamaani kirjaa ylähyllylle ja niiden seuraksi sinne päätyy läppäri ja järjestelmäkamerani. Lisäksi rahani ja meikkini ovat siellä. Lopuksi laitan vielä lakanat sänkyyni ja sitten istahdan siihen. Sängyllä on ilmeisesti minulle tarkoitettu takki, joka on ruskea. Selässä lukee opiston nimi, tupani nimi ja siinä on myös Tulipuron vaakuna. Edessä lukee oma nimeni. Laitan takinkin kaappiin odottamaan käyttöä. Sitten lähden tutkimaan paikkoja opistossa, sillä ei ollut myöhä.

Vastaus:

Vau, lisäsitpä nopeasti ensimmäisen tarinasi! Mukava saada taas lisää aktiivisia kirjoittajia Tulipuroon. :)

Tämä oli oikein kiva ensimmäinen tarina. Pidin siitä, että kerroit kattavasti kaikesta mitä hahmosi Cilla oikein puuhaili. Olit myös hienosti saanut tuotua esille tytön innokkuuden, kun tyttö oli koko ajan kyselemässä kaikesta mahdollisesta. Hieman enemmän olisin ehkä kaivannut ympäristön ja hahmojen tarkempaa kuvailua, kokeile vaikka ensi kerralla ujuttaa sitä vähän enemmän muun tekstin sekaan. :) Näin tarinan maailmasta tulee paljon elävämpi ja monipuolisempi.

Huomautan myös yhdestä asiasta, johon toivottavasti kiinnität seuraavassa tarinassasi huomiota: nimittäin aikamuodoista. Tässä tarinassa aikamuoto hyppeli välillä preesensin ja imperfektin välillä (esimerkiksi aluksi kirjoitit: "Menin trailerille ja avasin sivuoven, josta ruunikkoni yrittikin vilkuilla pihalle." mutta myöhemmin taas: "Nyökkään ja lasken reppuni sängylle, joka on ikkunan vieressä."). Eli tähän tarkkuutta, kirjoita vain jommassa kummassa muodossa. Jos sinulla on tästä jotain kysyttävää, autan mielelläni. :)

Annan sinulle tästä tarinasta £40 ja yhden tupapisteen.

Darcy // 17.6.

Nimi: Darcy
Kotisivut: http://tulipuro.suntuubi.com/

16.06.2018 13:15
Tervetuloa ensimmäiselle luokalle! Laitan tähän alle listan tavaroista, jotka sinun tulee omistaa ennen toiselle vuosiluokalle siirtymistäsi. Tavaroita voit ostaa Ikiajosta tarinoista saamillasi rahoilla. Muistathan aina ilmoittaa jutteluareenalla (löytyy postista) kirjoitettuasi tarinan tai asioituasi Ikiajossa, kiitos! Jos tulee jotakin kysyttävää, laita postiin viestiä.

Tavaralista - ensimmäinen vuosiluokka

Harry Ryan: Hevosten historia I
Kaley Stone: Hevosten sairaudet
Lacey Lambert: Hoitomenetelmien käsikirja
Mary Kiber: Luonnollinen hevosmiestaito
Elle Moonty: Yrttitietoa aloittelijoille
Jacob Smith: Hevosen kehonkieli
Kynä
Paperia/vihkoja
Kumisuka
Pehmeä luonnonharja
Kaviokoukku
Ratsastushousut
Ratsastushanskat
Ratsa stuskypärä

Antoisaa lukuvuotta!

Darcy // 16.6.

 

virtuaalitalli virtuaalihevonen

©2020 Tulipuro ♡ hevosopisto - suntuubi.com