Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
HUOMIO oppilaat! Kirjoitusrajoite voimassa 17.1.-3.5.2015. Jokainen oppilas saa kirjoittaa korkeintaan yhden tarinan viikossa! Kiitoksia.

Burning Heart

Virallinen nimi Burning Heart Rotu Württemburginhevonen
Kutsumanimi Hera Säkäkorkeus 172cm
Syntymäaika 19.8.2011 Väri Ruunikko
Ikä 7v. Koulutustaso Ko. HeA Re. 120cm Me. 70cm
Sukupuoli Tamma Omistaja Cilla Heino

Luonnekuvaus

Hera on tulinen ja temperamenttinen hevonen, ehkä nimi antaa jotain vinkkiä siihen. Tamma on käsitellessä maasta ihan kiltti, jos käsittelijä osaa hommansa. Harvemmin Hera kuitenkaan hauskuuttaa itseään hillumalla esimerkiksi taluttaessa. Tammaa voi siis taluttaa lähes löysällä narulla ja se seuraa kiltisti perässä. Tarhassa se pompottaa muita, joten siksi tamma ei tarhaa suuressa porukassa. Hera lastautuu ja matkustaa myös hyvin, vaikka paikallaan töröttäminen onkin tamman inhokkeja.

Hoitaessa Hera on kiltti, mutta saattaa liikuskella ja on muutenkin levoton persoona. Herkkä vatsanalusestaan, kainaloista ja niskasta. Sietää kuitenkin niihinkin koskemisen, vaikka välillä takajalalla vähän uhittelee. Lopettaa kieltoon. Varustaessa ei ole ongelmaa muuten, paitsi satulavyötä kiristäessä Hera nakkelee niskojaan. Antaa suitsia nätisti, eikä nostele jalkojaan suojia laittaessa.

Ratsastaessa Hera paljastaa itsestään jälleen uuden puolen, jolloin sen kilpahevosen vaisto aktivoituu. Tamma on taitava ja tietää mitä tekee. Hera on aluksi todella kuumakalle ja menee hetki, ennen kuin ratsastaja saa sen rentoutumaan ja rauhoittumaan. Hera on hyvä opettaja, vaikka nuori onkin. Tamma ei siedä ollenkaan liian lujia apuja ja ilmoittaa melko näkyvästi ratsastajan virheistä. Tamma onkin melko kevyt peräinen ja omistaa nopeat refleksit, joilla saa helposti äkkiliikkeeseen varautumattoman ratsastajan selästään. Onneksi Hera on melko anteeksi antavaa sorttia. Esteillä Hera omaa hyvän ja joustavan hyppytyylin, mutta vaatii kuitenkin ratsastajan tuen loppuun asti. Maastossa yllättävän rauhallinen ja pysyy käsissä laukassakin.

Ulkonäkö

Hera on sopusuhtainen ja pitkäjalkainen punertava ruunikko, jolla on otsassaan kaunis tähtipiirroksi kutsuttu merkki. Takasissaan tammalla on sukat. Tamman harja on leikattu siististi ratsutukaksi.

Koulutus

Heran koulutus aloitettiin kolmevuotiaana, jolloin tamma vietti ilmeisesti elämässään "villi ja vapaa"-vaihetta, jolloin se oli mahdoton. Jos kukaan kouluttajista ei olisi tarkemmin tiennyt, he olisivat luulleet tammaa käsittelemättömäksi villikoksi. Heraa oli käsiteltyä pienestä varsasta asti, vuotiaana totutettu kuolaimeen ja opetettu tottelemaan peruskäskyä maastakäsin. Kaikki oli joko unohtunut tamman mielessä tai sitten se vain oli jääräpäinen ja vikuroi tahallaan. Oli miten oli, Hera saatiin koulutettua ammattiratsuttajan avulla kuuliaiseksi, joskin kuumaksi, mutta taitavaksi ratsuksi. Helppoa se ei ollut, oli päiviä jolloin nuori hevonen melkein puki varusteet itselleen ja teki kaiken täydellisesti, toisena päivänä edes selkäännoususta ei puhuttu. Selvisi myös, että Hera stressaa vaihtuvista ratsastajista ja se sopii yhden ratsastajan hevoseksi.

Muuta

Cillan isän ystävä pyörittää siittolaa, jossa Hera syntyi. Ystävä antoi Cillan perheen valita kolmesta varsasta mieleisensä ja he päätyivät vilkkaaseen Heraan, joka pukitteli ja loikki pitki laiduntaan jo varsana. Hera muutti Heinoille kaksivuotiaana ja näyttikin estekapasiteettinsä jo heti, karkaamalla korkeista lankkuaidoista hyppäämällä yli,- useasti. Tarhaus mieluiten joko rauhallisemman ruunan kanssa tai yksin.

Kilpailut

Nro. Pvm. Paikka Luokka Sijoitus
0 00.00.0000 Paikka Luokka 0/0
0 00.00.0000 Paikka Luokka 0/0

 

virtuaalitalli virtuaalihevonen

©2020 Tulipuro ♡ hevosopisto - suntuubi.com