Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
HUOMIO oppilaat! Kirjoitusrajoite voimassa 17.1.-3.5.2015. Jokainen oppilas saa kirjoittaa korkeintaan yhden tarinan viikossa! Kiitoksia.

Ipiskelu

♡ Oppilaan opinto-opas ♡ Ohjeita vuosiluokan suorittamiseen 

Opinnot

Läksyt

Ei läksyjä.

Kokeet

Ei kokeita.

Tutkinnot

Ei tutkintoja.

Kerhot

Kouli konisi

Kouluttamisen kurssi on tarkoitettu niille, jotka haluavat oppia kouluttamisen jalon taidon. Kurssilla vieraillaan läheisellä kasvatustallilla ja opitaan kouluttamisesta kaikissa hevosen elämänvaiheissa, mutta erityisesti hevosen elämän alkupuolella. Kurssilaiset kokoontuvat maanantaisin heti oppituntien jälkeen, ja koululta lähdetään yhteiskyydein Ridkay Fiddlerin johdolla kasvatustallille. Takaisin palataan ennen illallista.

Are u da vinci or nah?

Raskas opiskelu ja ainainen hevosten paijaaminen vaativat veronsa. Jotta kaikki sisäinen intohimo ja räiskyvä luovuus ei hukkuisi kirjapinojen alle, opistolla pyörii innovatiivinen taidekerho. Oppilailla on mahdollisuus keskiviikkoisin puoli neljästä viiteen asti kokoontua linnan ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaan suureen taidesaliin, joka toimii paitsi luovana tilana myös avoimena taidegalleriana kaikille opiston oppilaille. Saliin voi siis suunnata hakemaan inspiraatiota muiden luovuudesta, vaikkei itse maailaisi tai veistäisi mitään. Taidevarkaille sun muille ilkivallan harjoittajille tiedoksi: salissa on tallentava kameravalvonta. Kerhoa valvoo ja oppilaita ohjaa kehonkielen professori Valerie Campertown, joka itse on intohimoinen taiteen harrastaja.

Makujen maailma

Ruokakerho kokoontuu lauantaisin iltapäivällä ja osallistuu yhdessä linnan keittäjien ja leipureiden kanssa illallisen toteuttamiseen. Joka kuukausi pyritään tutustumaan jonkin maan ruokakulttuuriin, ja valmistetaan päivälliselle jotain erityisen ihanaa koko koulun nautittavaksi. Lisäksi joka lauantai tehdään pientä spesiaaliruokaa vain ja ainoastaan ruokakerholaisten mahojen täytteeksi: se voi olla mitä vain mustelakasushin ja belgialaisen suklaakonvehdin väliltä!

Fake it til u make it

Improvisaatio ja draama irrottavat taatusti viimeisetkin pölyhiukkaset lukutoukan aivojen sopukoista. Espanjan professorin Lucrecia García Vásquezin johdolla toteutettava näytelmäkerho opettelee kehon ja äänenkäyttöä mitä erilaisimmissa muodoissa ja kuorii oppilaista esiin orastavan näyttelijän lahjakkuuden. Kerhoon voi tulla kuka vain, sillä luontevaksi näyttelijäksi oppii vain opettelemalla - siihen asti pätee näytelmäkerhon lentävä lause "fake it til u make it". Näytelmäkerho kokoontuu lauantaiaamuna kello yhdeksän linnan neljännen kerroksen peilisalissa.

Jos sun lysti on niin...

...kirja kiinni lyö! Vitsi vitsi. Lukupiiri on torstai-iltaisin kokoontuva opiskelukerho, jossa jokainen oppilas saa tehdä läksyjä, lukea kokeisiin tai pyytää tukiopetusta. Yhdessä opiskeleminen on antoisaa ja tehokkaampaa, sillä yksikseen yleensä ajautuu aivan muihin puuhiin.. Kaikki oppilaat ovatkin erittäin lämpimästi tervetulleita rentoon opiskeluiltaan torstaisin illallisen jälkeen kirjaston lukusaliin. Opettajia on paikalla aina vähintään kolme, ja he pyrkivät neuvomaan oppilaita aineiden parissa sekä räätälöivät mahdollisia tukiopetusaikatauluja.

Hevospoolo

 Pelikirja ♡

Koska poolourheilu on Iso-Britanniassa keskeinen hevosurheilun laji, päätimme mekin täällä Tulipurossa perustaa omat poolojoukkueemme. Harjoitukset ja ottelut pidetään läheisellä Grand Polo -tilalla, josta saamme käyttöömme hevoset, varusteet ja kentän aina halutessamme. Matkaa tilalle on opistolta noin kymmenen mailia, ja kuljetus tapahtuu vahtimestarin ajaman pikkubussin turvin.

Yleisesti Pelistä

Hevospoolon päätarkoituksena on yrittää saada pallo vastustajan maaliin hevosella ratsastaen ja mailaa käyttäen. Se, kumpi joukkue saa eniten maaleja, on voittaja. Poolopeli on jaettu kuuteen seitsemän minuutin mittaiseen erään, joiden välillä on kolmen minuutin tauko. Puoliajalla tauko kestää viisi minuuttia. Pooloa pelataan neljän hengen joukkueissa suurella kentällä.

Muutama tärkeä sääntö on hyvä muistaa aina. Pallo ei saa mennä kentän rajojen ulkopuolelle. Pelaamaan tullaan aina asiallisissa varusteissa. Muita ei tönitä/lyödä mailalla. Muutenkin pitää ratsastaa turvallisesti, ei liian kovaa eikä muita päin. Tuomarilla on lupa viheltää peli pillillä poikki sääntörikkomuksen havaitessaan.

Ottelut ja harjoitukset

Jokaisella opistomme tuvalla on oma poolojoukkue. Jos joukkueessa on enemmän kuin neljä oppilasta, muut ovat vaihdossa ja vuoroja vaihdetaan jokaisella erätauolla. Mikäli joukkueeseen kuuluva oppilas osoittautuu epäaktiiviseksi, hänet erotetaan joukkueesta ja hänen tilalleen voidaan valita uusi oppilas. Joukkueiden kapteenit huolehtivat joukkueensa aktiivisuudesta.

Jokaiselle tuvalle on jaettu kaksi viikonpäivää, joina he saavat käydä harjoittelemassa Grand Polo -tilalla. Poolokenttiä on kaksi, joten kaksi tupaa mahtuu pooloamaan samaan aikaan. Joukkueen ei tarvitse olla täysi harjoitellakseen. Harjoituksista saa kirjoittaa pelikirjaan harjoitustarinoita niinä viikonpäivinä, kun omalla joukkueella on harjoitukset. Tarinoista saa poolopisteitä tarinan pituuden mukaan (sata sanaa = 10 pistettä).

Kilpailut toteutetaan myöskin pelikirjassa. Joukkueiden jäsenet saavat kirjoittaa määrättynä ajankohtana kilpailutarinan, josta annetaan harjoitustarinoiden mukaisesti poolopisteitä. Pelin lopputuloksen pitää oppilaiden kirjoittamissa turnaustarinoissa jäädä auki! Eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa. Jokaisesta voitosta joukkuelaiset saavat palkinnoksi £20, ja tuvalle annetaan neljä tupapistettä. Koko kilpailukauden voittamisesta joukkuelaiset saavat £40, ja tupa saa kymmenen tupapistettä.

Joukkueet

Fudge Garnet Miracle Saga
Kapteeni Kapteeni Kapteeni Kapteeni
(1)(1) (1) (1) (1)
Hyökkääjät Hyökkääjät Hyökkääjät Hyökkääjät
(2) (2) (2) McConal & (1)
Hyökkääjä-puolustajat Hyökkääjä-puolustajat Hyökkääjä-puolustajat Hyökkääjä-puolustajat
Holmberg & Redwood Lockwood & (1) Hollister & (1) (2)
Puolustajat Puolustajat Puolustajat Puolustajat
(2) (2) (2) (2)
Pelipäivät ma & ke Pelipäivät ti & to Pelipäivät ke & pe Pelipäivät to & la

Joukkueeseen hakeminen

Mikäli kiinnostuit hevospoolojoukkueistamme, täytä alla oleva hakemus Liity-sivun vieraskirjaan.

Nimi ja tupa: etu- ja sukunimesi, sekä tupa, johon kuulut
Hevonen: Keksi poolohevosellesi nimi. Huom! Hevoset tulevat mielikuvitteiselta Grand Polon tilalta, joten et voi pooloilla omalla hoidokillasi.
Joukkuepaikka: Millä paikalla haluat joukkueessa pelata? (Älä ota varattua paikkaa. Huomaathan, että jos haluat hakea kapteenin paikkaa, sinun tulee olla vähintään kolmannella luokalla.)

 

virtuaalitalli virtuaalihevonen

©2019 Tulipuro ♡ hevosopisto - suntuubi.com