Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
HUOMIO oppilaat! Kirjoitusrajoite voimassa 17.1.-3.5.2015. Jokainen oppilas saa kirjoittaa korkeintaan yhden tarinan viikossa! Kiitoksia.

Ripple

Virallinen nimi Ripple
Kutsumanimi Ripple, Rick
Rekisterinumero VH17-048-0045
Syntymäaika, ikä 16.5.2016 US, 7v.
Rotu, sukupuoli Westfaleninhevonen, ruuna
Säkäkorkeus, väri 165cm, rautias
Koulutustaso Ko. VaA Re. 100cm Me. 60cm
Painote Kouluratsastus
Kasvattaja Darby Archer evm
Omistaja Hevosopisto Tulipuro (VRL-11827)
Hoitaja Etsinnässä

Luonnekuvaus

Saanko esitellä hevosopistomme kilteimmän hevosen: rautiaan puoliveriruunan, joka kantaa nimeä Ripple. Tämä kaveri näyttää ulkoapäin isolta ja menevältä koulupollelta, mutta sisältä se on aivan kuin hobitti. Ripple ei paljon maailmanmenosta välitä, tärkeämpää sille on saada rapsutuksia vähintään kymmenen kertaa päivässä kymmeneltä eri ihmiseltä - ja ruoka. Ruokinta neljä kertaa päivässä on herran mielestä aivan liian vähän, mikä on valitettavaa, sillä ruuna on melko herkkä lihomaan, ja sen syömisiä pitää vahtia tavallista tarkemmin.

Parhaiten Rippleä voisi ehkä kuvata sellaisena rentona harrastustoverina. Sillä on varsin mutkaton luonne ja se on aina menossa iloisella mielellä. Ruuna käyttäytyy hoidettaessa kuuliaisesti, ja stressaavissakin tilanteissa (esimerkiksi kilpailupaikalla) on sen valtakunnassa kaikki hyvin, varsinkin jos sen nenän edessä nököttää heinäkasa tai porkkanaämpäri. Ripple säikkyy harvoin, sillä se on tottunut olemaan välittämättä ympärillä riehuvasta kaaoksesta, mutta näissä harvoissa tilanteissa se rauhoittuu melko helposti silityksillä ja hitaalla puheella. Yllättäviä asioita kohdatessaan raudikko ei lähde heti ensimmäisenä karkuun - sen reaktio on peruuttaa pari askelta ja jäädä sitten tuijottelemaan outoa kohdetta pää ylhäällä. Ratsastettaessa Ripple ei pukittele tai keksi mitään muitakaan kevätjuhlaliikkeitä, eikä se ole ikinä pudottanut ketään selästään.

Ripple tulee hyvin toimeen muiden hevosten kanssa, ja se viihtyy paljon paremmin tarhatessaan laumassa kuin yksin. Lajitoveriensa keskuudessa ruuna on leikkisä lapanen: se tykkää rapsutella ja kirmata kavereidensa kanssa, mutta liian dominoivan hevosen kanssa se ei sovi yhteen. Varsinkin äkäisiä tammoja ja uhittelevia oreja Ripple katselee mieluummin turvallisesti aidan toiselta puolelta. Jostain syystä ruuna tuntuu ystävystyvän aina helpoiten pienten ponien kanssa - tosin koko ei yleensä ole tässä etu, sillä jopa se kaikkein pienin karvapallero on yleensä Ripplen yläpuolella laumahierarkiassa.

Satulan alla Ripple on yhtä mukava kuin muutenkin. Hirveää potentiaalia GP-tasolle tai mitään erityislahjoja sillä ei ole, mutta ratsastushetki sen kanssa saa aina hyvälle mielelle. Ruuna kulkee  eteenpäin reippaasti ja tekee tehtäviä jatkuvalla mielenkiinnolla. Sillä on kolme puhdasta askellajia, joissa jokainen istuu varmasti mielellään. Helppoja juttuja Ripple tekee mielellään, mutta hankalammissa liikkeissä se ehdottelee usein rennompaa lähestymistä. Pitkää keskustelua ruunan kanssa ei kuitenkaan tarvita, riittää että siltä pyytää kerran uudestaan, niin se toteaa: "Ai ei? No, okei, mennään sitten!" ja jatkaa taas matkaa korvat höröllä. Maastoilu on parasta liikuntaa mitä Ripple tietää, ja vauhdikkaan lenkin jälkeen sekä hevonen että ratsastaja ovat hyvin tuulettuneita.

Sukutaulu

    iii. Platoon
  ii. Thunderlike iie. Triple Point
  ie. Rain Shadow iei. Typhoon
    iee. Misty May
i. RAINMAN evm    
e. APRICATE evm    
    eii. Floridaflyer
  ei. Sunburn eie. Holiday
  ee. Pain-Apple eei. Peach Boy
    eee. Amadia

Kilpailut

Nro. Pvm. Paikka Luokka Sijoitus
1 23.2.2018 Mandelbacke VaB (KRJ) 1/4
2 23.2.2018 Mandelbacke VaA (KRJ) 2/4
3 20.3.2018 Runoratsut VaB (KRJ) 2/50
4 20.3.2018 Runoratsut VaB (KRJ) 3/50

Päiväkirja

00.00.0000

Ei merkintöjä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virtuaalitalli virtuaalihevonen

©2019 Tulipuro ♡ hevosopisto - suntuubi.com