Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tulipurossa tapahtuu: Pääsiäinen 30.3.-2.4.

HUOMIO oppilaat! Kirjoitusrajoite voimassa 17.1.-3.5.2015. Jokainen oppilas saa kirjoittaa korkeintaan yhden tarinan viikossa! Kiitoksia.

Ystävänpäivä 2017

Kortit ja näytelmä

Tulipuro juhlii ystävänpäivää sydämellisissä merkeissä tiistaina helmikuun 14. päivä 2017. Koulussa muistetaan ystävää kortein, joita valmistetaan maanantaina. Tiistaina lounaalla kaikki saavat jäätelön jälkiruoaksi. Lounaan jälkeen keräännytään juhlasaliin, jonne draamakerho on koonnut oppilaat katsomaan uudenlaista versiota rakkaustarinasta Romeo ja Julia. Pääosassa ei ihan nähdä tänä vuonna Leonardo DiCaprion kaltaista monitaituria, mutta täytyy ylpeänä todeta, että kerho on kyllä pistänyt parastaan lavasteita ja pukuja myöden, joista osa on muuten linnan omaa puvustoa! Näytelmä taltioidaan vanhemmille muistoksi.

Tehtävä: Kirjoita lämminhenkinen kirje, runo tai muu vastaava jollekin oppilaalle ja käy pudottamassa se hänen tarinakirjaansa.
Tehtävä: Kirjoita alla olevaan vieraskirjaan näytelmäarvio draamakerhon esityksestä.

Ystävänpäivärata

Esityksen jälkeen siirrytään ruokasaliin, jossa tarjoillaan erityinen ystävänpäiväteemainen päivällinen. Herkkuja on moneen makuun, mutta nostettakoot nyt esille ainakin sydänletut ja kermavaahto, jota tarjoillaan niiden kera jälkiruoaksi. Maittavan päivällisen jälkeen teemapäivää varten jaetaan oppilaat pareittain (pari ei tällä kertaa tulekaan omasta tuvasta, joten jännittävämmäksi asian tekee se, että saat tutustua aivan uuteen ystävään) ja suoritetaan linnan lähistöllä ratsain ystävänpäivärata, johon kuuluu vaikka mitä hauskaa tekemistä ja yhdessä ratkomista. Rata ratsastetaan tandemilla ilman satulaa, ja siihen kuuluu muun muassa pujottelua, pressun ylitystä ja tunnelista ratsastamista. Jos joku radan kohta epäonnistuu, koko rata tulee ratsastaa uudelleen.

Rusettiluistelu

Ystävänpäiväradan jälkeen heposet hoidetaan pois ja viedään tarhaan, jonka jälkeen kannattaa käydä vaihtamassa lämmintä päälle. Oppilaat kokoontuvat nimittäin kello kuuden maissa linnanpihalle jäädytetylle luistinradalle mitäpäs muutakaan, kuin rusettiluistelua varten! Parit tietenkin arvotaan perinteisesti paperilappusin, jotka on taiteiltu sydämen muotoon ilmoittautumisen jälkeen. Parin kanssa tulee luistella ainakin yhden laulun ajan. Luisteluun on varattu aikaa tunnin verran, koska ilmasta on luvattu kylmää. Sen jälkeen pääsee lämmittelemään omiin tupiin kaakaota juoden.

Ystävänpäivägaala

Kun kaakaot on siemailtu on luvassa jännittävä ystävänpäivägaala, jossa valitaan mm. vuoden ystävät, mies- ja naispuolinen oppilas. Heidän ei tarvitse olla keskenään parhaat kaverit, mutta kuka tietää jos heistä sellaiset tänä vuonna vielä tulee? Äänestyksessä ovat mukana myös tupien valvojaoppilaat. Gaalassa on mukana myös muuta ohjelmaa ja elävän musiikin esityksiä, joista valtaosan ovat koonneet tai suunnitelleet oppilaat. Tarjolla on myös pikkusuolasta, keittäjän itse tekemää sitruunalimonadia ja pimeän tullen oppilaat voivat lähteä ulos purkamaan energiaansa tähtisädetikkujen kanssa, kun hevoset on saatu sisään. Ilta päättyy noin kello 22, koska seuraavana päivänä on normaali koulupäivä.

Tehtävä: Äänestä alla olevassa vieraskirjassa yksityisellä viestillä kahta opiston oppilasta (yhtä miespuoleista ja yhtä naispuoleista), jotka ansaitsevat sinun mielestäsi Vuoden Ystävä -palkinnon.
Tehtävä: Kirjoita alla olevaan vieraskirjaan lyhyehkö tarina ratsastusradasta, rusettiluistelusta ja ystävänpäivägaalasta.

Tehtävien suorittamisesta saa pieniä palkkioita. Tehtäviä voi suorittaa koko ystävänpäiväviikon ajan (13.-19.2.)

Christianille erityiskiitos tapahtuman ideoinnista & tekstien kirjoittamisesta!

Vieraskirja

 [ Kirjoita ]

Nimi: Christian, Fudge

19.02.2017 19:39
Ystävänpäivänviettoa Tulipurossa

Draamakerhon jännittävän esityksen jälkeen siirryimme ruokasaliin, jonne keittäjä Laura oli loihtinut mahtavia annoksia, tyylillä jokaiselle jotakin. Jälkiruoaksi kukin sai sydämen muotoon leikatun mansikkajäätelöpalan letun kera, jotka väkisinkin nostivat hymyn kovemmankin kundin huulille. Maittavan päivällisen jälkeen siirryimme parienjakoon eteiseen, jonka jälkeen saimme tutustua uuteen ystävään radan merkeissä. Sain parikseni Miraclen tuvan Willin, johon olinkin halunnut tutustua jo jonkun aikaa, koska meitä poikia ei Tulipurossa liiemmalti ollut.

Will vaikutti kunnianhimoiselta ja kilpailuhenkiseltä, joten en tiennyt mitä tästä mahtaisi tulla, mutta hyvällä fiiliksellä lähdimme hepat kuntoon laitettuamme kohti rataa ratsumme kanssa, ratsuksi meille osui arpaonnella arabitamma Alca, joka oli onneksi minulle ennestään tuttu. Myös Alca tuntui olevan tohkeissaan radalle pääsemisestä ja Williä taisi hieman hirvittää tamman sähellys. Vakuutin sen kuitenkin olevan oikein kiltti, kunhan saisi purkaa turhan energian. Rata oli itse asiassa melkoisen helppo, siihen kuului pujottelua kartioiden välissä kävellen, pressun ylitys rauhallisesti sekä "tunneliratsastus" hapsujen läpi. Ne sujuivat oikein kivasti ja pääsimme kertaheitolla maaliin, jossa kaikille osallistujille ojennettiin pienet karkkipussit. Hoidettuamme Alcan pois kävelimme tallista vaihtamaan lämmintä päälle, koska kuuden maissa kokoonnuimme pihalle luistimien kera.

Luistelu meinasi tosin tyssätä heti alkuunsa, koska oli ollut jo monta päivää plussalla. Emme kuitenkaan antaneet sen pilata tunnelmaa, vaan kaikkien yllätykseksi kaivoimme Bretrixin kanssa välinevarastosta kaikille rullaluistimet! Parit arvottiin sydämenmuotoisilla lapuilla ja sain parikseni Miraclen Bellan tokalta luokalta. Oli kiva tutustua uuteen ihmiseen, en ollut häntä nähnyt edes vilaukselta koskaan. Bella tuntui oikein päättäväiseltä ja minua nolotti entisestään, kun huomasin parini olevan minua yli pään mitan pidempi! Hyvin kuitenkin luistelu sujui ja luistelimme lähes koko ajan yhdessä, koska kummallakaan ei ollut oikein kaveria. Luistelun loputtua parin tunnin päästä alkoi jo ollakin kylmä, joten pääsimme tupaamme lämmittelemään kaakaon äärellä ja avasimme karkkipussit.

Saatuamme itsemme lämpimiksi vaihdoin parempaa vaatetta päälle toisten tupalaisten kanssa ja lähdimme kohti odotettua ystävänpäivägaalaa. Olin varannut teemapäivän mukaisesti punaisen puvun, joka tuntui ihastuttavan ja yllättävän montaa juhlijaa. Se kuitenkin sopi täydellisesti punertaviksi värjättyihin hiuksiini. Olin saanut parikseni (tai pitäisikö sanoa valinnut, poikana valinnanvaraa oli paljon) meidän tuvan Charloten, jonka kanssa olimme viettäneet paljon aikaa tuntien ulkopuolella koska olimme tätä nykyä valvojaoppilaat. Oikeastaan koko tupa oli lähentynyt melko paljon vuoden mittaan, koska meidän tupamme oli hyvin edustettuna pareittain.

Poikaparia ei tietenkään jokaiselle riittänyt, mutta yritimme parhaamme mukaan Joshin, Johnin ja Willin kanssa tanssittaa kaikkia tyttöjä niin paljon kuin ehdimme. Jännittävä äänestys juhlisti yhdeksän maissa kaiken tanssimisen ja herkuttelun jälkeen vuoden ystävät, enpä olisi arvannut miten siinä käy! Gaalassa oli myös ilo nauttia elävästä musiikista, jonka valtaosaa esittivät oppilaat. Sitruunalimonadit (ja Johnin salakuljettamat boolit) nautittuamme saimme lähteä purkamaan energiaa pihalle tähtisädetikkujen kanssa. Siinä meinasi pari tenkkapoota tulla, koska ulkona satoi ja asettelisiko asian niin, etteivät sateenvarjot ja tähtisädetikut ole paras yhdistelmä.. Hengissä kuitenkin läheltä piti - tilanteesta selvittiin ja jatkoimme leffaillalla tuvassa, illan venyessä aivan liian pitkäksi huomista hiihtoloman alkua ajatellen.

Vastaus:

Ihanan lämminhenkinen tarina! Olit yhdistänyt hyvin kaikki illan tapahtumat suhteellisen lyhyeksi pakkaukseksi, unohtamatta kuitenkaan (minun rakastamaani) kuvailua. Pidin kaikista eniten viimeisestä kappaleesta, koska rakastan tanssiaisia ja tähtisadetikkuja (vaikka teidän tähtisateilunne ei ihan idylliseltä kuulostanutkaan). Annan sinulle palkinnoksi kolme tupapistettä, lisää tähtisadetikkuja ja "lahjakortin", jolla saat sinulle ja ystävällesi/ystävillesi luksusillallisen opistolla (pohjoissiiven korkeimmassa tornissa). Voit käyttää illallisen jossakin tulevassa tarinassasi.

- Bretrix, 7.6.

Nimi: Christian, Fudge

19.02.2017 19:23
Näytelmäarvio Romeosta & Juliasta

Draamakerholaisten versio tunnetusta tarinasta oli varsin kiehtova, vaikka itse sanonkin. Suunnittelussa oli otettu erinomaisesti huomioon linnan vanhat puvut ja muutenkin käytetty rekvisiittana itse linnaa ja vanhoja esineitä vuodetta myöden. Tarina oli tuotu kivasti nykyaikaan, vaikka kieli olikin runollista myös paatuneimmat taidekriitikot pitivät siitä varmasti sellaisenaan. Näyttelijävalinnat osuivat aivan nappiin, vaikka muutamilla osien esittäjistä tuntuikin olevan melko paljon tarvetta kuiskaajalle.. Se kuitenkin loi entisajan tunnelmaa itse tarinaan ja elävöitti menoa. Kaiken kaikkiaan oikein kiva esitys, jossa oli huomioitu myös katsojien korvia väliajalla. Musiikkivalinnat ja kohtaukset oli hienosti rytmitetty väliajan molemmin puolin ja vaihteeksi myös Tulipuron musiikilliset lahjakkuudet pääsivät esille laulun ja soiton muodossa. Tärkeintä oli kuitenkin huomata, että oppilaat olivat yhdessä tehneet ja sovittaneet esityksen heille sopivaksi, joka nostaa esityksen arvosanaa entisestään. Arvosana: ****

Vastaus:

Hui apua, olin unohtanut koko ystävänpäivätapahtuman! :D No, kiitos kuitenkin aktiivisuudestasi tämänkin tapahtuman osalta. Arviosi oli oivallisen sanaileva ja ihanan pureutuva. Annan sinulle tästä kaksi tupapistettä ja Kärkeväksi kriitikoksi -kirjan. En tiedä, mitä sillä teet, mutta ainakin olet Tulipurossa ainoa, jolla se on :D

- Bretrix, 7.6.

Yksityinen viesti

19.02.2017 19:18

Yksityinen viesti

18.02.2017 10:17

 

VIRTUAALITALLI ♔ VIRTUAALIHEVONEN

©2018 Hevosopisto Tulipuro - suntuubi.com