Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
HUOMIO oppilaat! Kirjoitusrajoite voimassa 17.1.-3.5.2015. Jokainen oppilas saa kirjoittaa korkeintaan yhden tarinan viikossa! Kiitoksia.

Vuosiluokan suorittaminen

Tarinat

Yleistä

Tulipuron pääideana on kirjoittaa tarinoita kuluvasta lukuvuodesta. Tarinoita kirjoitetaan vähintään kerran kuukaudessa, ja niistä saadaan (virtuaali)rahaa sekä joskus myös tupapisteitä. Rahan määrä riippuu siitä, miten pitkän, virheettömän, kiinnostavan ja muutenkin hyvän tarinan kirjoittaa. Tupapisteitä saa, jos on aktiivinen ja hyvä oppilas.

Tarvittavien tarinoiden määrä lisääntyy sitä mukaa, miten korkealla luokka-asteella oppilas on:

  1. luokka → 6 tarinaa
  2. luokka → 6 tarinaa
  3. luokka → 7 tarinaa
  4. luokka → 7 tarinaa
  5. luokka → 8 tarinaa
  6. luokka → 9 tarinaa
  7. luokka → 10 tarinaa

Mitä, milloin ja miten kirjoitan?

Tarinoiden tulee kertoa kiinnostavasti oppilaan opiskelusta koulussa. Yleensä tarinoihin on hyvä sisällyttää oppitunteja, opettajia, muita oppilaita (voit keksiä itsellesi ystäviä ja muita henkilöitä kouluun), ratsastusta, hoitohevosia jne. Voit kertoa siis mistä vaan, mitä koulunkäyntiin hevosopisto Tulipurossa liittyy. Tarinoissa on myös hyvä olla jokin juoni, joka yhdistää tarinat toisiinsa niin, etteivät tarinat ole pelkkää tylsää puuroa.

Tarinoita kirjoitetaan vähintään yksi per kuukausi. Tarinoiden aikakäsitys ei vastaa "oikean maailman" aikakäsitystä. Tarinoissa saa siis edetä oman mielen mukaan välittämättä siitä, mikä vuodenaika oikeasti on meneillään.

Tarinoiden tyyli on täysin vapaa. Saat kirjoittaa tarinoita minä- tai hän-muodossa. Imperfektissä tai preesensissä. Voit vaikka kirjoittaa tarinoita päiväkirjana taikka kirjeinä kotiin. Päätä itse.

 Läksyt ja kokeet

Opiskelu ei olisi mitään ilman piinaavia läksyjä ja kilometrin pituisia esseevääntöjä. Senpä takia opettajamme täällä Tulipurossakin aina ilahduttavat oppilasmassoja iki-ihanilla läksyillä. Tehtävät ilmestyvät noin muutaman viikon välein Opiskelu-sivulle. Läksyt ja kokeet eivät tietenkään ole pakollisia, mutta niitä tekemällä tienaa itselleen hyviä arvosanamerkintöjä ja tupapisteitä. Vastaukset läksyihin ja kokeisiin palautetaan läksylomakkeen kautta.

Hyvistä ja kohtalaisista arvosanoista saa tupapisteitä, kun taas huonoista suorituksista verotetaan pisteitä. Arvosanat vastaavat numeroarvosanoja niin, että Edistyksellinen on 10 ja Tunari on 4.

Arvosana Lyhenne Tupapisteet
Edistyksellinen E 4
Hyvä H 3
Läpäisty L 2
Sinnepäin S 1
Aliarvoinen A 0
Kaamea K -1
Tunari T -2

Tavaralistat

Suorittaakseen vuosiluokkansa oppilaalla on lisäksi oltava tarvittavat tavarat sitä varten. Tavaralistat näet täältä. Kaikki tavarat ovat ostettavissa Ikiajon kylässä.

Kilpaileminen

Tulipuron oppilaat ovat vapaita kilpailemaan omilla tai hoitohevosillaan muiden tallien kilpailuissa niin halutessaan. Lisää ohjeita kilpailemisesta voit lukea Kisakirjasta.

 

virtuaalitalli virtuaalihevonen

©2020 Tulipuro ♡ hevosopisto - suntuubi.com