Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tulipurossa tapahtuu: Pääsiäinen 30.3.-2.4.

HUOMIO oppilaat! Kirjoitusrajoite voimassa 17.1.-3.5.2015. Jokainen oppilas saa kirjoittaa korkeintaan yhden tarinan viikossa! Kiitoksia.

Liity

Mikäli olet halukas liittymään oppilaaksi, täytä hakemuslomake alla olevaan vieraskirjaan. Sinun täytyy keksiä kaikki tiedot itse. Oppilas lajitellaan sattumanvaraisesti johonkin neljästä tuvastamme, ja hänen on tyydyttävä lajittelun päätökseen. Oppilaiden tuvat ilmoitetaan hakemusvastauksen yhteydessä. Hakemuksessa tähdellä (*) merkityt kohdat on pakko täyttää.

Hakemuslomake

Nimi*:  Kirjoita tähän etu- ja sukunimesi sekä mahdollinen kutsumanimesi.

Syntymäpäivä*: Muodossa päivä. kuukausi

Hoitohevonen*: Valitse jokin opiston hoitajattomista hevosista. Jos tuot opistoon oman hepan, kirjoita tähän hevosesi nimi. Huom. Jokaisella oppilaalla voi olla vain yksi hoitohevonen.

Luokka*: Voit aloittaa opistossa joko ensimmäiseltä, toiselta, kolmannelta tai neljänneltä vuosiluokalta. Ylemmille luokille pääset kirjoittamalla tarinoita.

Valinnaisaineet*: Kolmannella luokalla oppilaat saavat ruveta opiskelemaan valinnaisaineita. Niitä valitaan 3 kappaletta. Valinnaisaineet löydät Kouluaineet-kategoriasta.

Kerhot: Jos haluat liittyä johonkin opiston tarjoamaan koulutuntien ulkopuoliseen aktiviteettiin, niin kerro siitä tässä. Huom. Älä laita tähän hevospooloa, sillä siihen ilmottaudutaan erillisellä lomakkeella. Lisätietoa aktiviteeteista.

Ratsastuskokemus: Tässä kohtaa voit kertoa ratsastuskokemuksesi/hevostelukokemuksesi vuosina tai lyhyesti selitettynä.

Luonne*: Kerro jotakin luonteestasi. Pyri huolelliseen kuvaukseen. Vähimmäispituus on 10 kokonaista virkettä. Mikäli haluat hahmollesi kuvan, voit linkittää sen tähän kohtaan. Kuva ilmestyy oppilaan sivulle linkkinä.

Ulkonäkö*: Kerro ulkonäöstäsi.

Perhe: Kerro perheestäsi.

Muuta: Jos haluat kertoa vielä jotain muutakin, tee se tässä kohtaa. (Esimerkiksi taustasi, lempiruokasi, lempiaineesi jne.)

Oma hevonen mukaan?

Halutessasi voit tuoda oman hevosesi Tulipuroon. Hevosen ylläpito Tulipurossa maksaa £80 kuukaudessa. Siihen sisältyy hevosesi karsinapaikka puruineen päivineen, ruokinta, varustepaikat satulahuoneesta, tarhaus (saat itse päättää: yksin vai muiden kanssa) sekä laidun. Maneesia ja kenttiä saa käyttää vapaasti vapaa-ajalla, kun ei ole oppitunteja.

Tuodessasi hevosen opistoon, täytä alla oleva kaavake tähän vieraskirjaan. Sinun täytyy olla opistomme oppilas (tai liittyä sellaiseksi), jos haluat tuoda hevosesi tänne. Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia.

Hevosen hakemuslomake

Virallinen nimi*: Kirjoita tähän kohtaan hevosesi nimi.

Kutsumanimi: Keksi hevosellesi kutsumanimi.

Syntymäaika*: Hevosesi syntymäaika: päivä, kuukausi ja vuosi.

Ikä*: Hevosesi ikä. Huomioithan, että hevosesi on oltava peruskoulutettu ja vähintään 6-vuotias.

Sukupuoli*: Kerro hevosesi sukupuoli.

Rotu*: Kerro, minkä rotuinen hevosesi on.

Säkäkorkeus*: Mikä on hevosesi säkäkorkeus?

Väri*: Hevosesi väri.

Koulutustaso*: Tässä kohtaa kerro, millä tasolla hevosesi on (esim. ko va B, re 100 cm, me 80 cm).

Koulutus*: Kerro hevosesi koulutuksesta. (Minkä ikäisenä aloitettiin, mitä ei ole vielä koulutettu/hevonen ei osaa, onko koulutus onnistunut hyvin/huonosti jne.)

Luonnekuvaus*: Kerro hevosesi luonteesta. Vähimmäispituus on 10 virkettä.

Ulkonäkö*: Kerro hevosesi ulkonäöstä.

Kuva: Voit laittaa tähän osoitteen, josta löytyy hevosesi kuva. Kuvan täytyy olla sellainen kuva, jota saa levittää ja käyttää vapaasti (esim. Bob Langrish tai Flickristä  Some Rights Reserved -lisenssin alaisia kuvia). Hevosella saa olla vain yksi kuva.

Muuta: Muuta tietoa hevosestasi. Voit esimerkiksi kertoa hevosen taustasta tai ilmoittaa toiveesi tarhauksesta, eli tarhataanko hevosesi/ponisi yksin vain muiden kanssa.

Hakemukset

Tähän vieraskirjaan voit jättää oppilas- ja hevoshakemukset sekä poolojoukkueen jäsenhakemuksen. Mikäli haluat muokata tietojasi, kirjoita muutokset tänne.

 1  2  3  4  5  6  7  > >>  [ Kirjoita ]

Nimi: Senja

24.04.2018 21:53
Nimi*:  Senja Peltola "Senja"

Syntymäaika*: 3.1.2002

Hoitohevonen*: GRAFITY DOWNER

Luokka*: 1

Kerhot: Kouli konisi

Ratsastuskokemus: Perusratsastus kunnossa, haluaisin kehittyä erityisesti koulupuolella ja miksei muillakin osa-alueilla. Olen epäsäännöllisesti ratsastanut 5 vuotta.

Luonne*: Olen iloinen, ja todella kilpailunhaluinen. Innokkaasti teen loppuun minkä aloitan ja värikäs persoonani saattaa välillä pelästyttää. Tulethan silti tutustumaan! Olen sosiaalinen ja urheilullinen. Opin mielelläni uutta ja olen harjoittelemassa kouluratsastuksen alkeita jotta pääsisin joskus kisaamaan ja toivottavsti voittamaan. Olen todella tarkka mutta älä anna lujan tahtoni hämätä! Joskus saatan olla laiskanpuoleinen ja minua saa potkia eteenpäin!

Ulkonäkö*: Minulla on ruskeat puoleenselkään asti ulottuvat suorat hiukset, sinivihreä keltaiset silmät ja hoikka vartalo. Olen 161cm pitkä, en juurikaan meikkaa ja olen mielestäni yllättävän kaunis. Minulla on sopusuhtainen ja urheilullinen vartalo.

Perhe: Perheeseeni kuuluu poikaystävä Jere, ja välit isään, pikkuveljeen ja pikkusiskoon ovat edelleen ehjät. Äitipuolen kanssa tiet erkanivat. Omistan 2 hevosta, joista toinen on ylläpidossa ystävälläni.

Muuta: Minut voi ilahduttaa kehumalla ja antamalla neuvoja ja ohjeita ratsastukseen (erityisesti koulu!) liittyen:)

Nimi: Jess Lampinen, Saga

12.03.2018 16:33
//tässä tosiaan uudet tiedot, jätin vain ne kohdat missä muutoksia. molempien, sekä hahmon että hevosen tietomuutoksia tulossa
Nimi: Jess Raven Lampinen
Valinnaisaineet*: hevosammatit, rotutieto, liikunta
Ratsastuskokemus: Jess on ratsastanut nyt noin yhdeksän vuotta, ja omistanut siinä muutaman ratsun. Jess osaa keskimääräisesti ratsastaa VaB tasoisia kouluohjelmia ja 150cm korkeita esteitä, riippuen ratsusta ja Jessin ja tämän luottamussuhteesta. Tulevaisuudessa Jess haluaisi päästä keski-Eurooppaan hevosten sisäänratsastajaksi ja ratsuttajaksi.
Luonne*: Jess on avoin ja äänekäs persoona. Hän yleensä juttelee mieluusti, ja onkin aikamoinen papupata vauhtiin päästyään. Jessillä on taipumusta paniikkihäiriöihin, joita hän saa stressaavissa tilanteissa, joista ei usko selviävänsä. Eläinten kanssa hän on yleensä rauhallinen ja tasainen, mutta kuten me kaikki, ei hänkään jaksa jatkuvaa kiukuttelua ja osoittaa tämän sitten kuudentuhannen kilometrin päähän. Jess ei yleensä ole pitkävihainen, mutta suuttuu helposti. Jess on yleensä ennakkoluuloton, mutta muodostaa mielipiteensä nopeasti. Kuten me kaikki, hän pyrkii olemaan tuomitsematta ihmisiä ulkonäon perusteella, onnistumatta siinä usein kovinkaan hyvin. Hänen tärkein arvonsa on onnellisuus, ja siihen pyrkii koko elämänalueellaan. Jessin mielipuuhiin kuuluu maastossa ja pelloilla kiitäminen, liikunnan eri muodot, sekä ystävien kanssa hauskanpito, joista viimeinen kuuluu varmaan melkein jokaisen mielipuuhiin. Jessillä menee nopeasti mielenkiinto tekemiseen, jos hän ei edisty, eli kovin kärsivällinen hän ei ole. Häntä ei kanneta tuomita heti käytöksensä perusteella, sillä hänellä kestää kauan tutustua ja luottaa eri persooniin. Jessin ystäväpiiristä on hankala erottaa vihollisia, sillä ne ovat myös yleensä hänen ystäväpiirissään. Jess yrittää parhaansa mukaan kasvaa paremmaksi ihmiseksi, tavoitellen onnea ja onnistumisen tunnetta.
Ulkonäkö*: Jess värjäsi hiljattain hiuksensa mahonginruskeaksi, ja nyt ne ylettävät alaselkään. Silmien väri on hieman ajan myötä tasoittunut, mutta edelleen se on kirkkaanvihreä. Pituutta löytyy "huimat" 154,5cm, joka on todennäköisesti Jessin aikuispituus. Finnit hänelle yleensä ilmestyvät otsaan ja kulmakarvojen väliin, mutta ihon kunto on yleisesti ottaen hyvä. Meikkinä hän käyttää nykyään paljon kevyemmin, ainoastaan hän laittaa peitevoiteen, kulmat, ripsivärin ja korostusvärit. Tyyli hänellä on suhteellisen tavallinen, eli hän käyttää vain mustia farkkuja ja huppareita, jotka ovat tietysti tulliksen, ja vieläpä Sagan tupaväreissä.
Perhe: Lähimpään perheeseen kuuluu vain veli, sisko, siskon poikaystävä, siskontytär ja äiti. Niin, ja tietysti Vertainen!
Muuta: Lempiaine on liikunta, lempiruoka haukifilee ja savustettu lohi, ns. "tunnari" DJ Khalid, Demi Lovato – I believe
-----
Virallinen nimi*: Vertrauen Séil
Ikä*: 6v.
Koulutustaso*: Ko HeB, Re 80cm, me 70cm
Koulutus*: Vertaisen koulutus on aloitettu aivan varsasta, käsittelyharjoituksilla, kuolaimiin totuttamisella, liinassa juoksuttamisella ja muulla vastaavalla. Ratsukoulutus aloitettiin kaksivuotiaana, totuttamalla satulaan ja kevyellä painolla selkään. Kolmen ja puolen vuoden iässä Vertaiselle aloitettiin opettaa kouluratsastuksen saloja, mutta kesken kaiken, hevosen myynnin seurauksena Vertaisen koulutus lähti takapakkia, mutta jotkut asioista on vielä muistissa, joten koulutusta on helppo jatkaa.
Luonnekuvaus*: Vertainen on voittaja luonteeltaan, ja se näkyy helposti arjessa. Vertainen suhtautuu kuljetustilanteeseen rauhallisesti ja vakaasti, kunhan hevosen lähellä olevat ihmiset käyttäytyvät rauhallisesti ja ovat varmoja otteistaan. Mahdolliset muut häiriötekijät, esimerkiksi muut riehuvat hevoset eivät yleensä haittaa, kunhan koko kuljetuskoppi ei tärise. Mikäli Vertainen pääsee epävarmaksi tilanteesta, pakottaminen ei ole suositeltu keino. Sensijaan neuvoina on käyttää piparminttuöljyä sormissa ja hieroa sormenpäillä kevyesti, pyöreän muotoisesti kaulaa ja säkää. Kuljetuskopin sisällä Vertainen ei stressaannu, vaan stressaaviksi tilanteiksi kuljetuksessa jäävät vain lastaus ja purku.
Kisatilanteissa tämä kyseinen kavioeläinyksilö yleensä hillitsee itsensä, eikä kiihdy muista hevosista, ellei joku niistä onnistu näykkäisemään/potkaisemaan tietoisesti Vertaista kohti. Mutta senhetkisen käsittelijän onneksi siihenkin on kikka, nimittäin joko ottaa nenäpiin luusta napakasti kiinni, tai vaihtoehtoisesti hammaslomasta kielestä kiinni pitäminen. Vertaisen perusluonteeseen kuuluu väsymys vielä viikon jälkeen mahdollisista kisoista, sillä Vertainen tuhlaa suuresti energiaa kisatilanteisiin, eikä sillä saa kisata enempää kuin maksimissaan kolme luokkaa kuukauden sisään, eli ainakaan tässä iässä siitä ei ole täysin kilpahevoseksi.
Hoitotoimenpiteissä ja kengityksessä Vertainen tarvitsee varmoja otteita. Epävarmat otteet eivät yleensä haittaa sen enempää, kuin että esimerkiksi kavioiden nostossa kaviot nousevat nykien ylös, ja Vertainen saattaa ajoittain vielä kavioiden ylhäällä ollessa nykiä kavioita. Ei siis niin lujaa, että kavio tipahtaisi maahan, vaan juuri sen verran, että kavioiden huolto keskeytyy. Mahan harjaus ei myöskään ole neidin juttu, vaan suositeltavaa on että se tehdään pehmeimmällä mahdollisella harjalla ja mahdollisimman ripeästi.
Ratsastaessa Vertaien kordinaatiokyky ei ole parhain, mutta se pitää kuitenkin homman kasassa. Käyntiaskel on verryttelyn jälkeen iso, matala ja hidastempoinen. Ravi taas on ravurimainen, eli iso, suhteellisen korkea ja nopeatempoinen. Laukassa Vertaisen saattaisi luulla kiihtyvän, ulkopuolisen näkökulmasta, mutta Vertaisen laukka on vain erittäin iso ja mukaansatempaava. Esteratsastuksen puolella Vertainen on nopea oppija, ja aina innoissaan harjoittelusta.
Muuta: I. Sailormaster, E. Duechter Fighter, EI. Kampf fir Iwwerhand
Tarhaus mielellään yksin tai yhden kaverin kanssa.
Aamuruokaan ei kauraa, vaan vain pellettejä, mysliä, melassia ja valkosipulirouhetta.
Yli -10 loimi, ratsastuksen jälkeen hikiloimi
Riimut pois jos niitä ei ole pakko pitää.
Vuohiskuopat pestävä päivittäin, kaviot öljytään/tervataan joka maanantai
Kouluratsastukseen löysät piuhat tarvittaessa, tummanruskea rungoton satula/lampaankarvasatula, tummanruskeat englantilaissuitset (alaturparemmi tarpeen mukaan) ja kuolaimiksi kolmipala/waterford kuolain, hivutussuojat takajalkoihin ja tarpeen mukaan putsit etujalkoihin
Esteille karvasatula, tummanruskeat meksikolaissuitset ravikuolaimella/pelhamilla riippuen päivästä, hivutussuojat takajalkoihin, putsit etujalkoihin, ei martingaalia.
Maastoon varusteet vauhdin mukaan, jos vauhti kiihtyy kenttähömppäilyä nopeammaksi putsit pakolliset.

Nimi: Charlotte Redwood, Fudge

04.03.2018 15:23
Tässä on tosiaan nää päivitetyt vähän paremmat tiedot :)

Ratsastuskokemus

Charly on ratsastanut pienestä pitäen, ensimmäisen kerran alle yksivuotiaana, heti kun Charly oppi istumaan. Ensimmäinen ratsastuskokemus oli hänen ensimmäisellä omalla ponillaan, Cindyllä. Cindy oli ollut nuori, mutta se oli ollut aina rauhallinen poni, joten hänen setänsä oli päättänyt antaa sen hänelle. Cindy oli ollut jo 10 vuotta vanha, kun se oli kuollut auto-onnettomuudessa. Charly oli jo sitä aiemmin ratsastanut enimmäkseen muilla isommilla hevosilla, sillä hän oli ollut jo liian painava shetlanninponille. Cindyn kuoltua Charlyn setä oli tarjonnut hänelle uutta hevosta, ja he olivat käyneet myös katsomassa paria hevosta, mutta Charly ei ollut halunnut uutta hevosta. Hän oli tapaturman jälkeen ratsastanut enimmäkseen Genheit-nimisellä nuorella orilla. Ori oli ollut tarpeeksi vaativa ja juuri sopiva hevonen Charlylle, mutta hän ei kiintynyt siihen samalla tavalla kuin Cindyyn. Charlyn tullessa Tulipuroon hänen taitotasonsa oli noin VaB, re. 120cm ja me. 100cm. Charly pitää enemmän esteratsastuksesta, mutta hänen on tullut harjoiteltua enemmän koulua setänsä kiinnostuksen kouluratsastukseen takia.

Charly on kisannut jonkin verran ennen Tulipuroon tuloa, mutta enimmäkseen hän on vain kiertänyt kisoissa katsomassa sedän hevosten kilpailuja setänsä mukana.

Luonne

Charly on alkuun uusiin ihmisiin tutustuessa ujo, mutta ujous liukuu pois tutustuttaessa. Tytöllä on hyviä ja huonoja päiviä, ja huonoina päivinä hän saattaa suuttuessaan purkaa kaiken pahan olonsa jonkun ihmisen päälle. Hevosille Charly ei kuitenkaan koskaan suutu, vaan on hyvin kärsivällinen niitä kohtaan. Suurimmaksi osaksi päivät ovat kuitenkin hyviä, ja tyttö on usein iloisella päällä. Charlotte pyrkii ottamaan ystävänsä hyvin huomioon, ja hänet tunnetaan vanhojen Liverpoolin ystäviensä keskuudessa empaattisuudesta. Charly on usein pirteä, ja varsinkin ratsastuksen tai hevosten kanssa olon jälkeen hän on parhaalla tuulella. Charly on ahkera, ja hieman perfektionisti. Hän vaatii itseltään parhaita arvosanoja, ja kisoissa menestymistä. Charly on hyvin ystävä- ja perhekeskeinen, ja ystävät ja perhe ovat hänelle kaikki kaikessa. Charly kokee myös eläimet ystävinään ja perheenään.

Charly rakastaa luontoa ja kaikkia eläimiä. Toinen intohimo tytöllä on piirtäminen, ja sittemmin myös valokuvaaminen. Charlyllä on ehtymätön varasto lehtiöitä, ja kesäisin ja keväisin hänet voi usein vapaa-aikanaan nähdä luonnon keskellä piirtämässä ja ikuistamassa upeita maisemia kuviin Maya joskus mukana vierellään.

Ulkonäkö

Charly on vahvasti äitinsä vastakohta: tytöllä on vaaleat keskipitkät kiharat hiukset, jotka reunustavat hänen usein kalpeita ja kapeita kasvojaan. Charlyllä on ruskeat silmät ja pitkät ripset. Hänen kulmakarvansa on hiuksiaan tummemmat, lähempänä ruskeita. Charlyn hiukset ovat usein poninhännällä kiinni, varsinkin ratsastaessa. Piirtäessä hiukset kuitenkin kehystävät hänen kasvojaan, tullen jatkuvasti tielle. Charly on keskipitkä, noin 160 cm. Vaatteina tytöllä on usein huppari, jonka alla t-paita. Sedän hevostilalla huppari oli hevostilan oma, mutta Tulipurossa huppariksi vaihtui tupahuppari. Housuina on usein ratsastushousut, jotta Charly voisi koska vain hypätä ratsaille. Tunneilla Charlotella on kuitenkin päällään farkut tai farkkulegginssit, useimmiten jälkimmäiset. Tunneilla hänellä ei myöskään välttämättä ole hupparia, vaan sen sijaan tytöllä on jokin pitkähihainen paita. Kenkinä jalassa Charlyllä on ratsastamaan mennessä ja muutenkin touhutessa hevosten kanssa joko chapsit tai saappaat. Muuten ulkona voi olla päällä joko lenkkarit tai converset, mutta jälkimmäiset ovat vain joskus, esimerkiksi jos Charly on menossa kaupungille kävellen.

Charly käyttää meikkiä vain joskus, sillä hän pitää sitä järjettömänä ollessa tekemisissä hevosten kanssa. Juhlissa, sekä joskus muuten tyttö saattaa kaunistautua meikillä, mutta paljoa hän ei sitä laita. Charlyllä on nenän ympärillään jonkin verran pisamia, erityisesti kesällä.

Perhe

Charlyn sukua löytyy eniten Liverpoolista ja sen lähikaupungeista. Charly on asunut pienestä pitäen äitinsä Marian Redwoodin (os. Allen), isänsä Adam Redwoodin ja setänsä Andreas Redwoodin (Charlyn isän isoveli) sekä sedän koiran Bonen kanssa setänsä hevostilalla Liverpoolissa. Algepra syntyi Charlyn ollessa noin kolmevuotias.

Hevostilalla asuivat myös Charlyn isän vanhemmat, Miranda Redwood (os. Bellows) ja Richard Redwood. Richard kuoli jo Charlyn ollessa pieni. Miranda kuoli Charlyn ollessa noin 12-vuotias. Charlyn äidin puolen suku on kotoisin St Helenistä, mutta Charlyn äiti muutti Liverpooliin vanhempiensa ja siskonsa kanssa heidän ollessaan lapsia. Charlyn vanhemmat tutustuivat lukiossa. Charlyn äidin vanhemmat, Maia Bellows (os. Morris) ja William Bellows kuolivat muutamia vuosia sitten. Charly ei ole nähnyt äidin pikkusiskoa, Charlyn tätiä Sarah Bellowsia usein, koska Charlyn ollessa pieni Sarah meni naimisiin ja muutti Norjaan. Charly ei ole tavannut myöskään äitinsä vanhempia kuin pari kertaa, sillä hänen äitinsä oli riidoissa pitkään vanhempiensa kanssa syystä, jota Charly ei tiedä. Charlyn äiti kuitenkin sopi riidan vuosi ennen isänsä kuolemaa, ja Charly vieraili kerran isoisänsä luona, sekä pari kertaa isoäitinsä luona. Charly on yleisesti lähempi isän puolen suvun kanssa, koska hän on asunut koko ikänsä heidän kanssaan.

Charly kokee kaikki sedän hevostilalla olevat pysyvät hevoset osana perhettään, koska hän on varttunut niiden keskellä ja ratsastanut lähes kaikilla. Lukuunottamatta Cindyä Charlyn lempihevoset ovat Leia-niminen tamma ja Genheit-niminen ori.

Muuta

Charlyn sydämessä on ikuisesti erityinen paikka shetlanninponeille Cindyn takia.
Charly tuli Tulipuroon, sillä hänen vanhempansa halusivat hänen jatkavan myös ratsastusta opetuksessa, ja hänen isoäitinsä, joka oli toiminut hänelle kotiopettajattarena, kuoli.
Charly tuli Tulipuroon vasta kolmannella luokalla.
Charlyn ollessa neljännellä luokalla hänen siskonsa saapui myös Tulipuroon.
Hänen isänsä työskenteli Charlyn ensimmäisen Tulipurovuoden aikana lähellä Tulipuroa, ja koko perhe lukuunottamatta setää muutti väliaikaisesti Lanchiren kreivikuntaan. Kun Algepra muutti Tulipuroon muuttivat sisarusten vanhemmat takaisin sedän hevostilalle auttelemaan.

Vastaus:

Tiedot päivitetty. Olipa perusteellisesti kirjoitetut (ainakin edellisiin tietoihin verrattuna)! Säästin kuvasi ulkonäkö-kohdassa.

- Bretrix, 11.3.

Nimi: Iitu

04.03.2018 10:18
Nimi: Iitu Estelle Adelaide Caraneva "Iitu" "Iitsu"
Syntymäpäivä: 10. heinäkuuta
Hoitohevonen: Aeron Cai ja Cinnamonsugar (haluisin niiiin kovasti molemmat :3!)
Luokka: 1

Ratsastuskokemus: Melkein koko ikä. Iitu laitettiin heidän tallin pienimmän shetlanninponin (110 cm) selkään 3 vuotiaana ja siitä ratsastus alkoi. Kyseinen poni ja Iitu olivat parhaat kaverukset aina. Iitu on ratsastanut todella, todella pitkään shetlanninponeilla ja tykästynyt niihin kamalasti.

Luonne: Iitu on hyvin pirteä ja energinen tyttö. Jos tätä pitäisi kuvailla kahdella adjektiivilla, ne olisivat seikkailunjanoinen ja energinen. Seikkailunjanoin siksi, että tyttö rakastaa seikkailuita ja hurjia juttuja. Ja energinen siksi, että tytöltä ei lopu ikinä, ei sitten melkein IKINÄ energia kesken. Hän on hyvin iloinen ja ottaa kaikki vastaan lämpimästi. Joskus tyttö ujostelee, varsinkin jos pitäisi esittätytä tätä paljon vanhemmille tytöille. Jos he ottavat tytön edes vähän lämpimästi vastaan, rentoutuu Iitu heti. Nuorempia taas Iitu ei ujostele yhtään, vaan esittäytyy reippaasti ja rennosti. Tytöllä ei ole kunnolla parasta ystävää, joten sellaisesta hän haaveilee. Iitu tykkää erityisesti energisistä pukkiponeista. Myös rauhallisemmat ponit tekevät välillä hyvää Iitulle. Tyttö ei tykkää kiusaajista ja haluaa auttaa kiusattuja.

Ulkonäkö: Näetkö lyhyen, kultahiuksisen tytön? Selvä. Näet selvästikkin Iitun! Hän on erittäin lyhyt (141cm) ja kevyt (38kg) tyttö. Hänen hiuksensa ylettyvät häntäluuhyn saakka, ja ne ovat väriltään kullankeltaiset, usein miten kuitenkin hiukset ovat leteillä kiinni. Neiti omistaa myös pitkät räpsyripset ja orvokinsinisrtsilmät. Iitun tyyli ailahtelee hyvin paljon, joten sitä ei voi kovin tarkasti sanoa, paitsi sen, että hän käyttää aina mustia ratsastushousuja, johdpureja sekä chpaseja!

Perhe: Iitun perheeseen kuuluu äiti, isä ja kaksi koiraa. Toinen on hänen omansa. Koiran nimi on Snowball, lempinimi Snow tai Ball, sukupuoli narttu ja ikä 7kk. Tässä kuva Snownballista: https://pixabay.com/fi/beach-pentu-koira-finnishlapphund-1790049/.

M uuta: Tytön ikä on 12v. Snowball pyörii joka paikassa tytön mukana (saako tulla myös opistoon?). Rakastaa Snowballia yli kaiken.

Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon! Lajittelin sinut Garnetin tupaan, joten voit käydä tutustumassa tupaasi pikimmiten.

Jokainen oppilas saa vain yhden hoitohevosen, joten annoin sinulle Aeron Cain. Opistoon ei saa valitettavasti tuoda omia koiria, joten Snowball joutuu ikävä kyllä jäämään kotiin. Pääset sitä katsomaan kuitenkin aina lomien aikaan!

- Bretrix, 11.3.

Nimi: Arianna Helsby

02.03.2018 10:00
Nimi: Arianna Milana Helsby "Aria"
Syntymäpäivä: 12. elokuuta
Hoitohevonen: Enigma
Luokka: Kolmas luokka
Valinnaisaineet: Hevosmatkailu, Hevosammatit ja Saksa
Kerhot: Fake it til u make it

Ratsastuskokemus: Arianna lykättiin perheensä maatilan suurimman hevosen selkään jo 1-vuotiaana. Mutta kunnon harrastus alkoi vasta 5v. Kymmenen vuotiaana hän alkoi kisaamaan oikein kunnolla, kenttäratsastuksessa. Ja siittä alkoi hänen uransa.
Luonne:
Ariannan luonne on hyvin vaihteleva, sillä hän on välillä vihainen ja välillä rauhallinen sekä iloinen. Arianna suuttuu hyvin helposti esim, jos häntä ärsyttää tai menee joku huonosti. Mutta Arianna ei tule koskaan niin vihaiseksi että hän suuttuisi järjettömästi. Mutta muuten Arianna pysyy iloisena päivät ja yöt. Ariannaa voi pyytää ystäväksi vaikka heti, mutta Arianna on pienesti ujo. Arianna pelkää hyvin isosti hissejä, korkeita paikkoja sekä ahtaita. Joidenkin mielestä Arianna on outo, mutta Arianna itse ei koe sitä. Arianna rakastaa hyvin paljon lapsia, sekä eläimiä. Arianna kokee itsesän huomaamattomaksi ja yksinäiseksi eikä hänellä siksi ole ystäviä. Arianna ihastuu melkein heti mieheen jos näyttää että mies rakastaa häntäkin.
Arinna on oikea koulun ystävä. Ja rakastaa opiskella ja panostaa siihen kaiken minkä voikin. Arinna toivoo aina saavansa hyvän numeron kokeesta.
Ulkönäkö:
Ariannan ulkönäkö on hyvin kaunis. Hänen pitkät hiuksensa ovat piti mustat ja ylettyvät häntäluun kohdalle. Hänellä on meren siniset keskikokoiset silmät. Hänen pituudensa on 169cm. Ihon väri on vaalea ja huulien väri on tummapinkki.
Perhe:
Ariannalla on isä, äiti, pikkusisko ja isoveli. Isänsä nimi oli Ertvar Helsby, äitin nimi oli Kellie Helsby, pikkusiskon nimi oli Amanda Helsby ja isoveljen nimi oli Amos Helsby. Koko perhe on Englantilaisia.
Muuta:
- Ariannan lempiruoka on tortillat.
- Arianna rakastaa valokuvata
- Arianna tykkää luonosta hirveästi.
- Arianna on kotoisin Englannista

Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon! Lajittelin sinut Sagan tupaan, joten voit oitis kiikuttaa matka-arkkusi siihen suuntaan.

Jos hevospoolo yhtään innostaa, lue säännöt läpi ja liity tupasi poolojoukkueeseen.

- Bretrix, 11.3.

Nimi: Bree Mayfair

26.02.2018 13:28
Nimi: Brianna Lynn Mayfair ”Bree, Bri”
Syntymäpäivä: 19. tammikuuta
Hoitohevonen: Orion GER
Luokka: Kolmas luokka
Valinnaisaineet: Rakenne ja anatomia, rotutieto ja yrttitieto
Kerhot: Lukupiiri
Ratsastuskokemus: Brianna aloitti ratsastuksen noin seitsemän vuotta sitten pienellä yksityistallilla. Noin vuoden ratsastuksen jälkeen hän joutui siirtymään suuremmalle tallille yksityistallien lopettaessa toimintansa. Brianna edistyi hyvin ja painotti nopeasti ratsastuksensa kouluun esteiden sijaan. Hän on ratsastanut useamman vuoden tätinsä hevosella, Azzuralla.
Luonne: Brianna Mayfair on huumorintajuinen ja luonnonläheinen nuori nainen. Breen parhaimpia ominaisuuksia ovat nopea sopeutumiskyky ja ystävällisyys. Vaikka tyttöä ärsyttäisi kuinka paljon, ei hän näpäyttele muille vaan pyrkii pitämään ilkeät sanat suussaan. Breeltä löytyy kunnianhimoa siinä mielessä, että hän haluaa aina kehittyä lisää. Hän omistautuu helposti sydäntä lähellä oleville asioille eivätkä pienet vastoinkäymiset vaivaa häntä. Briannaan tutustuessa on hyvä muistaa, että tyttö ei ole maailman sosiaalisin ihminen ja hänestä voi saada tylyltä tuntuvan ensivaikutelman. Hänestä saa kuitenkin hyvän kaverin ja luottoystävä humoristisiin hetkiin. Bree on melko hiljainen persoona, eikä hän viihdy parrasvaloissa.
Kouluhommiin Bree panostaa kyllä, vaikkei ehkä omista intohimoa moniin aineisiin. Numerot ovat kuitenkin ihan hyvät, ja tyttö suhtautui opiskeluun sopivalla rentoudella. Hevosten kanssa pyörimisessä tärkeintä on Breen mielestä niiden kanssa oleminen maasta käsin. Hän on erittäin kiinnostuminen hevosten elekielestä ja käytöksestä, sillä hän haluaa ymmärtää hevosia paremmin. Ratsastuspuolella Bree on enemmän innostunut eleganttisista koululiikkeistä kuin vaihdikkaista esteistä, ja ehkä se kertoo jotain hänen luonteestaan. Ratsastustyylistä voisi sanoa sen verran, että neiti ottaa kaiken irti opettajan ohjeista ja yrittää päästä hyvään vuorovaikutukseen ratsun kanssa.
Ulkonäkö: Puoliselkään yltävät tummanruskeat hiukset reunustavat Breen siroja kasvoja. Luonnostaan lainehtivia hiuksia värittävät tummaa sävyä hieman vaaleammat raidat. Pähkinän värisiä silmiä ympäröivät tuuheat mustat ripset ja Breen kasvonpiirteet ovat melko sopusuhtaiset. Tytön iho on usein kalpean näköinen, sillä se on erittäin vaalea. Bree on melko hoikka ja pituutta löytyy sopivasti. Hänen päällään näkee yleensä vaaleita ja yksinkertaisia vaatteita. Kuitenkin viininpunainen ja metsänvihreä esiintyvät silloin tällöin vaatetuksessa. Bree viihtyy etenkin sporttisissa vaatteissa ja hän rakastaa lenkkeilyä. Jaloista löytyvät kuluneet tennarit tai lenkkarit. Hiukset Bree kietoo yleensä kiinni sotkuiselle nutturalle tai jättää huolettomasti auki. Asusteista neiti ei niinkään välitä, mutta korvista löytyy aina korvakorut. Meikistä tyttö ei kauheasti välitä, vaan viihtyy luonnollisen kauniina. Tallilla Bree pitää kauluksellisia t-paitoja, huppareita ja toppaliivejä säästä riippuen.
Perhe: Briannan perheeseen kuuluu äiti Gwen ja kolme vuotta vanhempi veli Evan. Breen isä jätti perheen hänen olessa kaksi vuotias. Breen täti omistaa kilpahevosen, jolla tyttö on ratsastanut monta vuotta. Muu perhe ei ole kiinnostunut ratsastuksesta ollenkaan, mutta kaikki rakastavat arkea elävöittävää Sadie-koiraa.
Muuta: -Bree rakastaa lenkkeilyä ja hän viihtyy ulkona.
-Lempiväri toimii metsävihreä ja muut maanläiheiset värit.
-Bree on taitava valokuvaaja. Hänet voi löytää usein kuvaamasta eläimiä ja luontoa.

Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon! Lajittelu osui sinun kohdallasi Garnetin tupaan, johon uskon sinun sopeutuvan erinomaisesti.

Mikäli hevospoolo kiinnostaa, lukaise säännöt läpi ja liity tupasi poolojoukkueeseen.

- Bretrix, 11.3.

Nimi: Park Young-ae

31.12.2017 12:58
Nimi*: Park Young-ae, kutsutaan Jaeliksi ((Park on sukunimi, Young-ae etu))

Syntymäpäivä*: 14. helmikuuta

Hoitohevonen*: Quantuvis (oma)

Luokka*: 3.
Valinnaisaineet*: Rakenne ja anatomia, yrttitieto, espanja

Kerhot: Kouli konisi

Ratsastuskokemus: Young-ae on ratsastanut noin yhdeksän vuotta pikkutytöstä lähtien sekä ratsastustunneilla että isoisänsä opetuksessa. Young-aelle isoisän poniristeytys Donni oli kuin oma hevonen; tallilla käytiin miltei kerran päivässä vaikka vain rapsuttelemassa. Ratsastuskoulupuolella Young-ae kuului valmennusryhmään ja hyppäsi korkeimmillaan metrin korkuista rataa, kunnes joutui jättämään yhden kauden väliin jalkavamman vuoksi ja menetti paikkansa. 14-vuotiaana Young-aen unelmat kuitenkin toteutuivat, ja perheenlisäyksenä pihan vanhaan pikkutallirakennukseen saapui täyden persoonan omaava Aiku, josta on sittemmin kasvanut melko kelpo ratsunalku.

Luonne*: Kerro jotakin luonteestasi. Pyri huolelliseen kuvaukseen. Vähimmäispituus on 10 kokonaista virkettä. Mikäli haluat hahmollesi kuvan, voit linkittää sen tähän kohtaan. Kuva ilmestyy oppilaan sivulle linkkinä.
Jos on jokin adjektiivi, jolla Young-ae ei itseään koskaan kuvailisi, se on tyttömäinen. Ulospäin hän vaikuttaa äänekkäältä, välinpitämättömältä ja sarkastiselta, mutta sisältä Young-ae on oikeastaan melko herkkä, vaikkei hän sitä itse suostuisikaan ikinä myöntämään. Uusiin ihmisiin tutustuminen on Young-aelle kaikkein vaikeinta; sosiaalinen kömpelyys sekä ajoittainen kielimuuri estävät häntä saamasta seuraa ellei joku toinen tee aloitetta Young-aen puolesta, joten korvakuulokkeista ja kovasta musiikista ovat tulleet hänelle selviytymistapa. Hän pitää kaikesta urheiluun liittyvästä, erityisesti jalkapallosta (Young-aen mielestä parhaat joukkueet yli kaiken ovat Real Madrid ja FC Seoul), ja pelasikin laitahyökkääjänä pitkään ennen hevosalan opintojen alkua.
Vaikka Young-ae saattaa vaikuttaa ulkopuolisista "älä pilaile kustannuksellani, niin minä en pilaile sinun kustannuksellasi" - tyyppiseltä henkilöltä, hän todella välittää hänelle tärkeistä ihmisistä suuresti eikä halua satuttaa kenenkään tunteita, ellei tilanteesta ole muuta poispääsyä. Hän pitää yksinäisyydestä mutta kaipaa myös ystävyyssuhteita ja läheisyyttä ja, surullista kyllä, pelkää lähestyä ihmisiä lapsuutensa rankkojen kokemusten vuoksi. Ystävänä Young-ae on korvaamaton, ja auttaa ongelmien ja vastoinkäymisten kanssa enemmän kuin mielellään.
Ulkonäkö*: Kerro ulkonäöstäsi.
Young-ae on ruumiinrakenteeltaan siro mutta jäntevä, ja pituutta häneltä löytyy 171 senttiä. Hänen kasvonsa ovat ovaalinmuotoiset ja iho vaalea, ja silmäpussit tulevat näkyviin herkästi heti vähänkin huonosti nukutun yön jälkeen. Hänen hiuksensa ovat korpinmustat, lyhyeksi leikatut ja silmät tummanruskeat. Hymyillessään Young-aelle ilmestyy hymykuoppa kumpaankin poskeen.
kuva: https://pbs.twimg.com/media/CzfnX-VXEAAcGRk.jpg
Perhe:
Young-aen perheeseen kuuluvat isä, äiti, sekä kuusi vuotta nuorempi, Young-hyukiksi nimetty pikkuveli. Pienempänä Young-aeta kiusattiin paljon eikä hänellä juuri ollut ystäviä, joten perhe on hänelle erityisen tärkeä; etenkin isällä ja pikkuveljellä on aivan erityinen paikka Young-aen sydämessä. Äitinsä mukaan Young-ae on kuin ilmetty isänsä, sillä he kummatkin omaavat kerrassaan suurenmoiset unenlahjat ja pohjattoman ruokahalun.


Muuta: Young-ae on kotoisin Daegusta, Etelä-Koreasta. Hän eli pikkutyttönä perheensä kanssa kaksi vuotta Yhdysvalloissa lähellä Chicagoa, joten hänen englanninosaamisensa on yllättävän hyvä satunnaisia kömmähdyksiä lukuunottamatta. Hevosen lisäksi Young-aella on kotona oma koira, sekarotuinen nuorehko narttu nimeltään Bong.

Virallinen nimi*: Quantuvis

Kutsumanimi: Aiku

Syntymäaika*: Hevosesi syntymäaika: 25. joulukuuta 2010

Ikä*: 7 vuotta

Sukupuoli*: tamma

Rotu*: Englannintäysiverinen

Säkäkorkeus*: n. 175cm

Koulutustaso*: ko He B, re 70cm, me 50-60cm

Koulutus*: Aikun ratsukoulutus aloitettiin nelivuotiaana, ja peruskoulutus on hyvällä mallilla. Esteillä Aikulla ei ole vielä paljoa varmuutta ja yksityiskohtaisiin koulukiemuroihin keskittyminen on vielä vähän niin ja näin, mutta tamma oppii innokkaasti lisää ja saa rohkeutta ja itsevarmuutta päivä päivältä enemmän.

Luonnekuvaus*: Kerro hevosesi luonteesta. Vähimmäispituus on 10 virkettä.
Aiku on pirtsakka, elämäniloinen tamma, jonka kanssa elämä ei käy tylsäksi. Se osaa olla lempeän rauhallinen, mutta dramaattisuuttakin esiintyy aika ajoin ja välillä tuttu maneesin kulma saattaakin olla hetkessä mörköjä täynnä ja siinä ympärillä tanssitaankin sitten piirileikkiä lopputunti. Aiku rakastaa ulkona riehumista ja maastossa kyntämistä yli kaiken, ja loiskuttelisi ilomielin kuralätäköissä vaikka lopun elämäänsä, jos siihen saisi luvan. Paapominen ja rapsuttelukin ovat sen mieleen; hellyydenkipeämpää tapausta on vaikeampi löytää. Yksi Aikun ykköstalenteista on erilaisten pallojen noutaminen milloin mistäkin, ja onpa tuota tullut vähän kaikenlaista palloa muistuttavaa napsittua mukaan taluttelulenkeiltäkin enemmän tai vähemmän sallitusti.
Ratsastettaessa Aikua tulee ratsastaa herkällä pohkeella ja melko rauhallisella kädellä, nuoruudenherkkä ja säpsy kun tuo tahtoo vielä jonkin verran olla. Jos ratsastaja on rauhallinen ja jaksaa vääntää etenkin alkuverryttelyssä Aikulle kaiken rautalangasta, toimii hevonen kuin ihmisen mieli. Jos se kuitenkin saa yhtään päättää itse menemisistään, on kokemattomampi ratsastaja nopeasti tantereessa ja kokeneemmallakin on selässä pysyttelemistä, kun neiti vetää mutkia suoriksi kovaa ja korkealta.
Ulkonäkö*: Aiku on sopusuhtainen, ruunikonkimo lämminveritamma kimoontumisvaiheessa.

Kuva: https://c2.staticflickr.com/8/7665/16671925884_6810525ce8_c.jpg

Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon, nuori herra Park! Sinut lajiteltiin Miraclen tupaan - voit siis liikehtiä siihen suuntaan. Hevosellesi on myös laitettu tallipaikka valmiiksi. Kyselisin Aikun kuvan tekijänoikeuksista. En päässyt kuvan kautta itse kuvaajan sivulle tarkistamaan kuvan copyrighteja, joten en vielä lisännyt kuvaa. Pystytkö linkkaamaan kuvaajan profiilin tai antamaan nimen? Kiitos!

Jos hevospoolo kiinnostelee, niin lukaise säännöt lävitse ja liity tupasi poolojoukkueeseen.

- Bretrix, 19.1.

Nimi: Bentley Goodman

23.12.2017 20:09
Nimi*: Bentley Goodman "Ben"
Syntymäpäivä*: 1.4.2001
Hoitohevonen*: Bagheera (oma)

Luokka*: 1.
Valinnaisaineet*: saksa, rotutieto ja hoitaminen
Kerhot: Kouli konisi ja lukupiiri

Ratsastuskokemus: Olen ratsastanut pienestä pitäen isoisäni tilalla. Kokemusta hevosten käsittelystä löytyy ja ratsastus taitoa riittää hiukan vaikeammillekkin hevosille. Isoisäni kasvatti hollanninpuoliverisiä joilla pääsin sitten ratsastamaan ja sain sieltä ensimmäisen oman hevoseni kun olin kymmenen. Ennen tätä kyseistä hevosta nimeltä Shere Khan "Khali" ratsastin talli töiden ohella ja taisin jotkun kilpailutkin käydä. Khalin saapumisen jälkeen aloin aktiivisesti valmentautua esteillä ja nousinkin muutamassa vuodessa (en kiirehtinyt) 50cm esteluokista 120cm esteluokkiin. Kaikki meni pääosin hyvin ja Khali pysyi terveenä. Vuoden 2010 kisakauden viimeisissä kisoissa kaikki ei kumminkaan mennyt ihan putkeen. Muistan että Khalin tuntui oudolta jo verryttelyssä mutta hypyt sujuivat hyvin, joten päätin radalle lähteä kumminkin. Rata sujui hyvin, mutta kolmois sarjan edess epäroin läheisyyden kanssa ja ensimmäisen pystyn hyppy lähti liian kaukaa eikä Khali päässyt enään hyvälle paikalle seuraavan okserin tullessa hevosen eteen. Ruuna lähti okserille aivan liian kaukaa ja otti itsensä alas kesken hypyn. En ratsastanut seuraavaan vuoteen, mutta olin hevosten kanssa tekemisissä enemmän tai vähemmän. Vuoden jälkeen suostuin kumminkin hevosen selkään nousemaan ja innostuikin pian kouluratsastuksesta. Khali menehtyi onnettomuudessa, joten minulla ei ollut hevosta, mutta en minä semmoista vielä halunnutkaan. Kului jonkin aikaa ja seuraavaksi ostin itse omilla rahoillani itselleni hevosen nimeltä Bagheera, joka oli korkealle koulutettu kouluratsastuksen puolella ja tuli minulle opetus mestariksi. Siitä alkoi treenaaminen kouluratsastuksen puolella ja tätä nykyä minä ja Bagheera olemme kouluradoillamenestyneet ihan hyvin. Olen hypännyt onnettomuuden jälkeen, mutta se ei kuulu enää suosikkilajeihini.
Olen kisannut kouluratsastuksessa Prix St Georges luokkia ja rataesteitä ratsastanut 120cm asti.

Luonne*: Ben on aika hiljainen ja syrjäytyvä persoona, joka vaatii paljon totuttelemista uusien asioiden kanssa. Uudet ihmiset sekä esiintyminen eivät kuulu pojan vahvuuksiin. Tykkää eläimistä ja haluaa oppia paljon uusia asioita. Pärjää yleensä koulussa eikä jätä mitään viimetinkaan. On yleensä tarkka aikatauluista ja pyrkii hoitamaan kaikki asiat ajallaan, jotta jonkun muun päivän suunnnitelmat eivät menisi piloille. Viihtyy ystävien seurassa, mutta on hyvin arka uusia ystäviä hankkimaan.

Ulkonäkö*: Minulla on ruskeat hiukset mallina ananas, joka on hiukan ylikasvanut ja onkin yleensä letillä jotta ei silmille valu ratsastaessa. Pituutta löytyy reilu 170cm ja painoa siihen nähden sopivasti. Silmäni ovat sävyltään ruskeat. Rakastan rentoja vaatteita ja puenkin tallille, sekä kouluun mielelläni kollarit ja hupparit. Kenkinä käytän pääosin lenkkareita. Asustukseni ei useinkaan kovin värikästä ole, mutta en minä pelkkään mustaan, harmaaseen, tai valkoiseenkaan tyydy vaan vaatteistani löytyy myös suuri liuta sinisen ja vihreiden sävyjä.

Perhe: Perheeseeni kuuluu isoveli, äiti ja isä. Toki löytyyhän meiltä liuta eläimiäkin. Hevonen, kaksi koiraa ja käärmekkin talosta löytyy. Äitini on töissä sairaanhoitajana ja isä tekee jonkin sortin toimisto töitä. Isovelejni on lemmikkikaupassa ja opiskelee. Itse tein satunnaisia töitä isoisäni tallilla sen minkä ehdin opiskelujen sekä oman hevosen ohella.

Muuta: Olen todella nirso ruuan suhteen vaikka olenkin tässä pitkään yrittänyt paljon eri ruokia maistella ja löytää enemmän semmoisia ruokia mistä pitäisin. Lempiruokani onkin uunilohi ja perunamuussi, muuta kalaa en juurikaan suostu syömään. Vihaan oliiveja enkä pidä raejuustosta. Lempieläimeni on hevonen joka ei kyllä varmaan ketään yllätä. Vihaan ötököitä. Minua ei ikinä ole kiusattu, mutta en ole ikinä kuulunut siihen suosituimpaankaan porukkaan. Lempiaineitani ovat fysiikka, kemia ja matikka. On se liikuntakin ihan kivaa mutta olen nirso lajejen kanssa joten ensi sitä lempiaineekseni luettele.


Virallinen nimi*: Bagheera
Kutsumanimi: Hilton
Syntymäaika*: 1.9.2003
Ikä*: 14v
Sukupuoli*: ori
Rotu*: KWPN (Hollanninpuoliverinen)
Säkäkorkeus*: 175cm
Koulutustaso*: Ko: GP Re: 80cm Me: 50cm
Koulutus*: Hiltonin ratsukoulutus aloitettiin kolmevuotiaana ja se on koulutettu loistavasti. Orin huonot käytöstavat kitkettiin pääosin pois jo nuorena eikä minun ole tarvinnut niitä juurikaan kitkeä pois. Orista piti tulla alun perin kenttäratsu mutta Hiltonin etujalat eivät kestäneet hyppäämistä ja niitä pitää tälläkin hetkellä hoitaa joka ratsastuksen jälkeen kunnolla.
Luonnekuvaus*: Hilton on kaikin puolin kiltti ja ystävällinen vaikka onhan silläkin nyt noita kiukkupäiviä. Taluttaessa usein käytettävä suitsi/orikuolainta tai ketjua. Ei yleensä rynni tai koita jyrätä, mutta tammojen kiima aikoina saattaa hiukan pörhistellä ja käydä vähän turhan kevyeksi ja sitä kautta puuskuttaa menemään.
Tarhaa rauhassa, mutta saattaa välillä tahallaan villitä muita pelleilemällä itse. Pintelit/suojat ja putsit tarhaan varsinkin talvisin/ hokki aikoina. Ori on mestari telomaan itsensä täyteen pieni haavoja. Ei ole tullut ikinä aidoista kautta läpi/yli. Hermostuu jäädessään kokonaan yksin ja saattaa alkaa ravaamaan tallin puoleista aidan pätkää edestakaisin.
Hoitaessa pääosin moitteeton, mutta mahan alta harjaus takajalkojen nostaminen ovat Hiltonin inhokkeja. Yleensä korviin koskeminen on hevosten inhokki, mutta Hiltonin korviin saat koskea ja taitella miten mieltä huvittaa ja ori vain nauttii ja tuuppaa työntämään päätä syliin. Kaiken maailman suihkepulloja ori pelkää äänen takia jonka takia minä sen yleensä tuuppaan hoitamaan orilla korvatulpat korvissa tai kaadan ainetta käsiini ja levitän sitä kautta.
Ratsastettaessa ei Hiltonilta työmoraalia puutu vaan ori työskentelee mielellään toki antaen ratsastajan hoitaa hommansa kyllä ihan kunnolla. Hiltonille riittää vähän epämääräisemmätkin avut, mutta ei siitä ihan täydellistä saa. Ei yleensä turhia säiky tai säpsyile, mutta mitä sitä nyt korvat välillä vähän tiuhempaan kääntyy ja katse pysähtyy puskaan jossa joku lintu liihottaa.
Ulkonäkö*: Hilton on väriltään musta ja omaa ruunusukan oikeassa takajalassa. Muuten hevosella ei ole merkkejä. Harja on ratsuharjan pituiseksi leikattu eikä poika tykkää sitä hirveän paljon joustaa. Orilla ei varsinaista varusteväriä vaan sillä löytyy suuri sklaala erivärisiä satulahuopia, pinteleitä, korvahuppuja sekä muutama paria suojia.
Kuva: http://www.zuzule.com/foto/7791
Muuta: Hilton tulisi tarhata yksin sillä ori on aika pomottelevaa tyyppiä eikä hevillä luovu johtaja asemastaan. Ori on kasvatettu Saksassa ja tuli sieltä suomeen hevosen täyttäessä 10 vuotta.

Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon, nuori herra Goodman! Sinut on lajiteltu Miraclen tupaan, joten voit kyyditä matkalaukkusi suoraa tietä sinne. Hevosellesi on laitettu karsinapaikka valmiiksi.

Jos hevospoolo kiinnostaa, lukaise säännöt läpi ja liity tupasi poolojoukkueeseen.

- Bretrix, 19.1.

Nimi: marmelady

22.12.2017 13:23
Valinnaisaineet:atk, liikunta ja hevosammatit

Vastaus:

Kiitos näistä.

- Bretrix, 19.1.

Nimi: Lisa Iceland

21.12.2017 17:01
Nimi:Lisa Iceland eli Lis
Syntymäpäivä:25.8
Hoitohevonen:Levendige Vlinder

Luokka:1lk
Kokemus:Lisa on käynnyt 4-5- vuotiaana ratsastamassa puoli vuotta pikkuponeilla, muuten hän ei ole ratsastanut.

Luonne:Yrittää ratsastaessa kaikkensa. Helppo suututtaa. Avulias niille joita ei tunne. Hän keskittyy helposti. Ystävällinen tyttö kaikille. On ujo, siksi hän ei ole tosi puhelias. Kiukkuinen aamuisin. Hän tykkää kävellä opiston pihalla varsinkiin keväällä/kesällä. Hän lupaa auttaa kaikkia. Lisa auttaa niitä myös ketkä ovat loukanneet/kiusannet häntä. Lisa pelkää käärmeitä, rottia ja sitä että hän jää lukkojen taakse. Lisa huutaa outoja sanoja jos hän pelästyy. Hän on koulukiusattu. Eipä muuta.

Ulkonäkö:Lisalla on vaalenruskea tukka, jossa on muutama kihara. Hän on noin 132cm pitkä. Hän on
tosi laiha. Oppitunneilla hänellä on yleensä pinkki paita jossa on mustia palloja, housut taas mustat legginssit. Ja pieni musta hame. Ratsastaessa Lisalla on punainen ratsastus takki ja valkoiset ratsastushousut. Kypärä ihan musta ja turvakengät.
Perhe: Lisan perheessä on isä, äiti, mummo joka asuu heillä, 2 pikkusiskoa ja yksi isoveli.

Muuta: Tällä hetkellä Lisa on 10-vuotias. Hän rakastaa nuudeleita ja kanaa.
Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon, neiti Iceland! Sinut on lajiteltu Fudgen tupaan. Mikäli hevospoolo kiinnostaa, lukaise säännöt läpi ja liity tupasi poolojoukkueeseen.

- Bretrix, 19.1.

Nimi: Amanda Hollister, Miracle

14.11.2017 19:21
Haluaisin poolojoukkueeseen:

Nimi ja tupa: Amanda Hollister, Miracle
Hevonen: Snowie
Joukkuepaikka: hyökkääjä-puolustaja

Vastaus:

Mukana!

- Bretrix, 15.11.

Nimi: April Mountain, Miracle

05.11.2017 09:46
Päädyin sitte liittymään poolojoukkueeseen
Nimi ja tupa: April Mountain, Miracle
Hevonen: Super Archibald
Joukkuepaikka: hyökkääjä-puolustaja

Vastaus:

Mukana!

- Bretrix, 15.11.

Nimi: Minnie Thorax

04.11.2017 17:28
Moi. Haluaisin alkaa hoitaa Van Mauseria. Tässä hakulomake:)

Nimi: Minnie Thorax
Syntymäpäivä: 1.1.
Hoitohevonen: Van Mauser
Luokka: 3 lk.
Valinnaisaineet: yrttitieto, hevosmatkailu, ja ranska
Kerhot: ruokakerho
Ratsastuskokemus: Minnie alkoi ratsastaa 5-vuotiaana. Hän ratsasti useimmiten isoilla hevosilla. Minnie ratsasti pitkiä maastolenkkejä kunnes 8-vuotiaana tajusi pitävänsä kouluratsastuksessa. Nykyään hän on kouluratsastuksessa tasoltaan he B, ja korkeimmat esteet mitkä Minnie on hypännyt ovat olleet n. I00cm.
Luonne: Minnie on suurimmaksi osaksi ystävällinen, mutta monien mielestä ärsyttävä. Hän puhuu koko ajan. Minnie viihtyt ulkona, ja pitää taivaan katsomisesta. Hän pitää anime-elokuvista. Suuttuessaan Minnie alkaa puhua nopeammin ja kovempaa. Hän saattaa myös raivota erittäin kovaan ääneen tai lopettaa puhumisen. Hän kuitenkin pyytää yleensä aika pian anteeksi. Joskus hän yrittää ärsyttää muita tahallaan ja onnistuukin siinä yleinsä aika hyvin. Minnie on hyvä soittamaan viulua. Hän on aina ystäviensä tukena.
Ulkonäkö: Minnie on aika lyhyt, vain 129 cm. Hänellä on punaruskeat selän puoliväliin yltävät hiukset. Minniellä on hieman pisamia. Hän pukeutuu yleensä oppitunneille mustaan hameeseen, valkoiseen kaulusteepaitaan, punaiseen kravaattiin ja mustiin pikkukenkiin. Ratsastaessa hänellä on oranssi huppari, ruskeat ratsastushousut, mustat ratsastussaappaat ja musta kypärä. Juhlissa hän pitää yleinsä punaista mekkoa ja korkokenkiä.
Perhe: Minnien perheeseen kuuluu hänen lisäkseen äiti, ja 6 pikkuveljeä.
Muuta: Minniellä on instagramissa 500 seuraajaa ja youtubessa 1000 tilaajaa. Minnie pelaa minecraftia.

Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon, neiti Thorax! Sinut on lajiteltu Fudgen tupaan, joten voit oitis käydä tutustumassa makuusaleihin. Mikäli hevospoolo kiinnostaa, lukaise säännöt läpi ja liity tupasi poolojoukkueeseen.

- Bretrix, 15.11.

Nimi: Nathan Hatchet

23.09.2017 17:59
H A K E M U S L O M A K E : 
Nimi*:  Nathan Hatchet 
Syntymäpäivä*: 7.8 
Hoitohevonen*:  Aeolipile ( oma hevonen ) 
Luokka*: 3. vuosiluokka 
Valinnaisaineet*: rakenne ja anatomia, hevosammatit, rotutieto 
Ratsastuskokemus: Nathanilla on monen vuoden kokemus hevosista. Hän on ratsastanut nuorempana viisi vuotta ratsastuskoululla, johon mahtui myös useampi hoitohevonen. Hän on kisannut esteratsastuksessa, ja tallikaverinsa johdosta hän kiinnostui kenttäratsastuksesta. Silloin hän päätti, että olisi aika jatkaa matkaa ratsastuskoulusta! Nathan hankki itselleen vuokrahevosen, jonka kanssa hän valmentautui säännöllisesti kenttäratsastuksen parissa. Vuokrahevonen toi Nathanille paljon uusia mahdollisuuksia ja hän pääsi kokemaan kenttäratsastuksen salat tämän hevosen kanssa, mutta harmillisesti hevonen kaatui pahasti, jonka johdosta se jouduttiin lopettamaan. Nathan ei kokenut järkeväksi enää hankkia uutta vuokrahevosta oman kehityksensä kannalta, jotenka hän päätyi ostamaan tämän papurikon oriin itselleen. He ovat toisilleen vielä varsin uusia ja tuntemattomia, ja yhteistyö ei ole vielä mutkatonta, mutta ei myöskään mahdotonta. Päivä päivältä heidän yhteistyö sekä luottamus paranee ja molemmat oppivat toisistaan aina jotain uutta. Nathan on ratsastajana hyvän istunnan omaava ja käyttää painoapuja huomaamattomasti, ja hevosta miellyttävästi - eli toisin sanoen ratsastus näyttää vaivattomalta sekä melkein mitättömältä, vaikka Nathan tekisi selässä montakin asiaa kerrallaan. Vaikka hän onkin hyvä, kevyt ja rauhallinen ratsastaja, niin kokemusta ei todellakaan ole vielä riittävästi ja varsinkin kouluratsastuksessa, sekä maastoesteillä pojalla on vielä paljon opittavaa hevosen ratsastamisesta.  
Luonne*: Nathan ei ole sosiaalisimmasta päästä, vaan enemmänkin tämän vastakohta. Hän yleensä seuraa keskusteluita vierestä ja välillä saattaa osallistua keskusteluun, jos haluaa välttämättä ilmaista oman mielipiteensä kyseiseen asiaan. Nathan tulee suurimmalta osin kaikkien kanssa toimeen ja jos henkilö ei ole siedettävä, niin hän vain kestää tämän, ja kiertää jatkossa kyseisen henkilön kauempaa. Erittäin harvoin Nathan päin naamaa sanoo yhtään mitään ja nämäkin harvat kerrat ovat olleet ihan aiheellisia. Hänet nähdään ulkopuolisten silmissä siis hiljaisena kundina, jota ei paljoa kiinnosta. Jos on kuitenkin oikea ystävä Nathanille, niin hänkin on sosiaalisempi ja pirteämpi mitä perusilmeiltään yleensä on. Vaikka hän ei tuntisikaan joitain, niin jos apua kysytään, Nathan yleensä suostuu auttamaan parhaansa mukaan. Ei hän sentään täysin pehmo ole vaikka hän onkin hiljainen ja hyväsydäminen nuorukainen. Kyllä niitä kirosanoja lentää joka suuntaan hyvinä päivinä, jos mikään ei onnistu. Nathan on myös varsin viisas ja ei ole tainnut hävitä vielä kertaakaan missään ystävien välisessä väittelyssä, eikä sittemmin koulutehtävätkään ole tuottaneet hänelle vaikeuksia.  
Ulkonäkö*: (Kuva miltä Nathan näyttää; https://imgur.com/a/c1Y2q) Nathania ei luulisi heti ensinäkemältä hevospojaksi – ei todellakaan. Eikä hän sitä toisille mainostakaan, eli useammille tämä puoli Nathanista jää kokonaan hämärän peittoon. Nathan omistaa melkein mustaan taittuvat hiukset, pituus riippuu ihan siitä, haluaako hän lettiään pitää lyhyenä vai pitkänä. Tummat suurehkot kulmakarvat, siniset silmät ja vieläpä täydelliset kasvonpiirteet kääntävät katseita vähän joka suunnassa, sekä naisilta että toisilta miehiltä. Pituutta Nathanilta löytyyneet 179cm, ja tämän hoikkuus saa hänet näyttämään vielä pidemmältä. Vaikka ulkoapäin se ei näy niinkään hyvin, pojan pukeutuessa yleensä huppareihin ja collegehousuihin, niin on hänellä ihan kelvolliset vatsalihakset, sekä käsilihakset hoikkuudesta huolimatta! 
Perhe: Nathan ei ole kovinkaan läheinen perheensä kanssa, varsinkaan tämän isän kanssa ja syitä on lukemattomia, mistä Nathan ei kuitenkaan halua kertoa mitään. Hänen äitinsä on tavannut uuden miehen, eikä tämäkään Nathanin mielestä ole hänen isäänsä yhtään parempi, mutta ei jaksa puuttua asiaan enää uudestaan. Perheestä kaikista läheisin ja tärkein Nathanille on tämän sisko Blake, joka on muutaman vuoden häntä nuorempi. Blake on Nathanille erittäin rakas ja siskollensa Nathan aina avautuu, jos on tarpeen.  
Muuta: Nathanille hänen hevosensa, Peksu on pelastus arjesta, kun muu elämä on sortumassa päälle. Muutama vuosi sitten Nathan kärsi vakavasta masennuksesta, ja hän sai onneksi hoitoa, mutta nämä ajat eivät ole pojan mielestä kadonneet ja aina välillä muistuttavat häntä. Tällöin hän hakeutuu hevosensa seuraan, ja vaikka he ovatkin toiselleen vielä uusia tuttavuuksia, niin Peksu on ottanut jo omansa Nathanin sydämestä.  
Nathan ei ole avoin toisille ihmisille ja ei ole helppo tutustumaan uusiin ihmisiin. Helpommin hän tutustuu ja ystävystyy vastasukupuolen kanssa, ja viihtyykin yleensä tallilla tallityttöjen seurassa paremmin, kuin muiden kundien kanssa kaupungilla. Nathanilla on sydämiä sulattava nauru, niin harvoin, kun hän nauraakin – yleensä hänen siskonsa saa kunnian tästä, jotenka yritys saa olla hyvä kymmenen, että saisi Nathanin nauramaan. Hauskan puheenaiheen johdosta Nathan aina vain hymyilee ja saattaa virnistää, mutta todella harvoin nauraa. Huumorintajuakin voisi sanoa, että Nathanilta löytyy, mutta se ei takaa sitä, että hän ymmärtäisi huumoria tai osaisi varsinkaan itse olla humoristinen tai vitsikäs.  
Hevosten lisäksi lähellä Nathanin sydäntä on rock-musiikki ja rumpujen soittaminen. Hän on varsin haka siinä hommassa ja on kuulunut bändiinkin, mutta ystäväsuhteiden mennessä puihin, hän erosi bändistä. Nathan nähdäänkin usein pöydän ääressä vetämässä semmoisia tahteja mihin ei kukaan vain kykene. Vähän väliä saa nykäistä tätä hihastakin, kun tämä ei kuule muuten, kuunnellessa kuulokkeillaan vähän liiankin lujalla metalcoremaisen rokahtavia biisejä. 
Todellisuudessa oikein kukaan ei tiedä Nathanin todellista luonnetta tai mitä tämän pään sisällä liikkuu, eikä kukaan kehtaa tältä näitä asioista udellakaan. Jos ei Nathan itse avaudu, niin niistä asioista ei myöskään udella. Näemmä ihmiset ovat kehittäneen tämmöisen ja Nathan on tästä sinänsä iloinen, koska ei hän tahtoisikaan historiastaan tai mistään hänen henkilökohtaisista asioista kenellekään kertoa. Harva se päivä tyttöjä on Nathanille flirttailemassa, mutta ei – Nathanilla ei ole, tai ei ole ollut tyttöystävää, mutta ei hän kyllä ole näyttänyt kiinnostustakaan kehenkään. On häneltä kehdattu kysyä, että onko tämä homo, mutta vastaukseksi on saatu aina "En" ja eipä Nathan kyllä homolta vaikutakaan. Tiedä nyt sitten näitä Nathanin ajatusmaailmoja... 
 
H E V O S E N   H A K E M U S L O M A K E : 
Virallinen nimi*: Aeolipile 
Kutsumanimi: Leevi ( "Leikkinimi": Peksu ) 
Syntymäaika*: 27.04.2015 
Ikä*: (ikääntyy epäsäännöllisesti) 9v 
Sukupuoli*: ori 
Rotu*: brandenburg 
Säkäkorkeus*: 163cm 
Koulutustaso*: ko Vaativa A, re 125cm, me 120cm 
Koulutus*: Leevi on oikein näppäräksi ja käteväksi kenttähevoseksi koulutettu nelijalkainen. Hevosen koulutusajoista ei ole paljoa tietoa, muuta kuin koulutus aloitettiin oikeassa iässä ja Leevi oli siinä vaiheessa vielä varsinainen tyranni tullessaan entiselle kotipaikalleen koulutettavaksi, jonne se sitten loppuen lopuksi jäi myös asumaan. Siellä Leevi on asunut siihen asti, kunnes Nathan osti orin. Mitään huonoja kokemuksia ei pitäisi olla, mitkä olisivat aiheuttaneet hevoselle traumoja ja tähän asti on toiminut oivallisesti Nathanin ratsastamana. Hevonen on kuitenkin erittäin helposti tylsistyvä persoona, jonka takia saattaa keksiä itse jotain spookattavaa - niinkin yksinkertaisen asian kuin vaikka lapion.  
Luonnekuvaus*:  Leevi on oriiksi varsinainen pehmo ja useammat luulevatkin hevosta käytöksen pohjalta ruunaksi. Hoitaessa Leevi on kiltti mutta utelias. Se tahtoo aina nuuhkia hoitajansa käsissä olevat esineet, kuten harjat, raipat, suojat ja kaviokoukut läpi ja yrittää usein mupeltaa niitä tai hoitajan takkia. Otus on koko ajan tuhisemassa niskaan ja seuraa tarkkaavaisena hoitajan touhuja. Kaviot se nostaa itse jo kaviokoukun nähdessään ja pitää jalkaa kiltisti myös ylhäällä, tosin hoitaja saattaa joutua uteliaan pikku turvan tönimisen kohteeksi etukavioita putsatessaan. Käytävällä Leevi seisoo ihan tyytyväisenä niin kauan kun ympärillä on ihmisiä tai toisia hevosia, mutta jos sen pitäisi malttaa seistä yksikseen, alkaa pian kuopiminen ja hirnahtelu.  
 
Taluttaessa Leevi tepastelee reippaaseen tahtiin perässä tai vierellä. Taluttajan ohi se ei yleensä pyri, joskin välillä kun herra on oikein innoissaan, pitää sitä vähän pidätellä ja muistutella että missäs se hevosen paikka taas olikaan. Leevi ei harrasta taluttajan kumoon kiskomista eikä säikkyile turhia, se vain saattaa uteilaisuuttaan haluta tutkia kummia kapistuksia, kuten postilaatikoita (tai kissoja) ja jää usein napittamaan pensaiden oksilla hyppiviä lintuja ja muita ihmeellisyyksiä. 
 
Ratsastaessa ori omaa keveät ja miellyttävät askeleet. Leevi on ratsastaessa todella reipas ja täynnä tarmoa, mutta se ei tasaisella juurikaan sähellä tai pukittele, vaan malttaa kuunnella ratsastajaakin. Leeviä pitää ratsastaa pehmein avuin. Jos esimerkiksi kiskoo liikaa ohjista, alkaa se herkästi viskoa päätään ja jännittyy muutenkin. Hevonen kulkee todella kauniisti oikeanlaisella ratsastajalla. Maastoilusta Leevi pitää kovasti ja liitelee korvat hörössä eteenpäin. Leevillä ei ole tapana lähteä ryöstämään vauhdikkaasta menosta huolimatta. Se ärsyyntyy suunnattomasti, jos sen vauhtia toppuuttelee liikaa maastossa, joten herran kannattaa vain antaa mennä omaa reipasta tahtiaan. Laukassa saa kyllä joskus ottaa reilummin pidätteitä, ettei meno ylly aivan holtittomaksi. Esteillä Leevistä kuoriutuu oikein näyttävä esteratsu, mutta välillä on niitäkin päiviä jolloin hevonen muistuttaa enemmän sekoboltsia, kuin esteratsua. Tämän hevosen varsinaista lempipuuhaa on hyppääminen ja sen myös huomaa. Jo muutenkin reipas ja omalla moottorilla kulkeva hevonen, niin esteillä Leevi tahtoo aina välillä innostua liikaakin. Sekin, että saa hevosen pidettyä kaksitahtisena alkuverryttelyissä tuo oman haasteensa ja ratsastaja on jo märkä hiestä ennen kuin pääsee edes hyppäämään. Alkuverryttely on tällä hevosella kuitenkin erityisen tärkeää ennen hyppäämistä, nimittäin jos hevosta ei saa hyvin kuulolle ja se ei kuuntele ratsastajan pidätteitä, niin esteillä hevonen ei kuuntele sitäkään enempää. Leevillä on kuitenkin hyvä ja näyttävä hyppytyyli, eikä hankalemmatkaan linjat tuota tälle hevoselle vaikeuksia, vain jos hevonen on saatu hyvin tuntumalle. Jos ori on saatu hyvin kuulolle, niin se toimii hyvin pienillä avuilla ja eteneminen on mutkatonta! Esteillä ratsastajalta tarvitaan kuitenkin rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä, että saa tämän innokkaan nuorukaisen kuulolle, eikä missään nimessä lähde itse hevosen kirmailuun mukaan.  
Ulkonäkö*: Leevi on ruunikonkimo, papumuskuviolla varustettu vankkarakenteinen puoliveriori - kauniit ruskeanappiset silmät omistava karvaturpa.  
Kuva: https://i.imgur.com/ZKJ04fX.jpg 
Muuta: Leevillä on vaadittavaa, että tämän käsittelijä pitää hevosen aisoissa. Jos ori alkaa pelleilemään, silloin sitä on heti komennettava. Tarhataan yksin. Leeviä ei saa kuitenkaan jättää yksin tarhoille tai tulee läpi langoista, eli hevonen tuotava sisälle jos muut haetaan sisälle! Jos on uusi käsittelijä, niin kannatettavaa on laittaa ketju hevoselle orin energisyyden takia, vaikka hevonen ei taluttajan yli ikinä jyrääkään.   
Kilpailumenestys: 
12.05.2017 Devilsfair KERJ CIC3 4/28 
16.05.2017 Devilsfair KERJ CIC3 5/28 
18.05.2017 Devilsfair KERJ CIC3 1/28 
19.05.2017 Devilsfair KERJ CIC3 4/28 
21.05.2017 Devilsfair KERJ CIC3 1/28 
22.05.2017 Devilsfair KERJ CIC3 1/28 
24.05.2017 Devilsfair KERJ CIC3 2/28 
06.05.2017 Thrillium MEJ 120cm 2/17 

Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon, herra Hatchet! Sinut on lajiteltu Sagan tupaan, ja hevosellesi on laitettu karsinapaikka valmiiksi. Mikäli hevospoolo kiinnostaa, lukaise säännöt läpi ja liity tupasi joukkueeseen.

Onko sinulla tietoa Leevin kuvan copyrighteista? En saanut selvää kuvan tekstistä enkä löytänyt kuvaajaa sivustolta.

- Bretrix, 14.11.

Nimi: Olga Evans

03.09.2017 16:03
Nimi: Olga Evans

Syntymäpäivä: 7.10

Hoitohevonen: Queen Anne's Revenge "Revenge"

Luokka: 4

Valinnaisaineet: hoitaminen, rotutieto, liikunta

Ratsastuskokemus: Olga on kokenut ratsastaja. Voisi sanoa, että hän on syntynyt satulan päälle. Jo ihan pienestä asti häntä on opetettu ratsastukseen ja hevostenhoitoon. Olgan perhe omistaa sukutilan nimeltä Evans Stable. Jonain päivänä Olga hoitaa ja kouluttaa siellä hevosia.

Luonne: Olga on luonteeltaan hiukan ujo ja hiljainen. Hän pitää yksin kuljeskelusta ja hiljaa miettimisestä, varsinkin iltaisin ja aamuvarhain ennen kukonlaulua. Vaikka tyttö onkin useimmiten hiljaa, on hän tutustumisen jälkeen oikein mainio ystävä. Silloin Olga auttaa ja hymyilee. Toisin sanoen Olga tuntee olonsa paljonkin turvallisemmaksi tuttujen ihmisten seurassa. Olga on luonteeltaan myös harkitsevainen ja erityisen mietteliäs. Hän todellakin harkitsee ja pitkään, ennen kuin tekee mitään ns. "suuria" päätöksiä. Vieraiden ihmisten seurassa Olgaa voisi sanoa jäätyneeksi jääpalaksi, jos tuota jääpalaa edes huomataan. Usein kuitenkin uusiinkin ihmisiin tutustutaan ja heihin opitaan luottamaan. Kaveriporukassa Olga on aina ollut "aaltojen kynnys". Hänelle vuodatetaan aina kaiken maailman salaisuudet ynnä muut. Siinä voi olla syy sille, että Olga on luonteeltaan aika tasapainoinen, tietäähän hän muista ihmisistä paljon, ja osaa todellakin ymmärtää heitä. Tämän kaiken lisäksi Olga on myös yllättävän kunnianhimoinen, sillä hän haluaa myös olla paras ratsastuksessa. Hän ei kuitenkaan ole tyhmää sorttia, joka lyö parempansa lyttyyn, vaan hän yrittää aina ottaa muilta mallia ja vinkkejä.

Ulkonäkö: Olga on pituudeltaan noin 150 cm pitkä, eli aivan normaalin pituinen. Hänen kasvot ovat melko kapeat ja niitä kehystävät kauniisti satiinin mustat, melkein napaan ulottuvat hiukset. Silmät tytöllä ovat väriltään jotain siniset ja vihreän väliltä. Usein hän sanoo, että omistaa turkoosit silmät. Niiden keskellä alhaalla päin on melko suippo nenä. Nenän alapuolella taas on paksut, hiukan roosanväriset huulet, joiden välistä saattaa tutuille pilkistää kirkkaan valkoiset hampaat. Kehonrakenteeltaan Olga on siro, mutta samalla silti tarpeeksi vahva ratsastukseen. Kaulassa Olgalla on aina aukeava sydänkoru, jonka sisällä on kokoon taiteltu paperinpala. Mitä paperinpalassa lukee, sen vain tyttö itse tietää. Koruja hänellä on lisääkin. Aina kun Olga ei ratsasta hän pitää korvissaan pieniä sulkariipuksia, joiden lukko saattaa kimmeltää ilta-auringon hämärtyessä. Kynnet Olgalla ovat aina huolitellut beigen värisellä kynsilakalla, sillä kirkkaat värit eivät häntä miellytä. Ratsastustakki hänellä on harmaa. Sen päälle hän yleensä heittää mustan turvaliivin. Saappaat ovat vielä ehjät ja nahasta kirkkaat. Vapaalla ajalla Olga pitää yllään polviin ulottuvaa vaaleanpunaista hupparia, jonka hupun hän voi aina heittää päähän, jos siltä suinkin tuntuu. Kenkinä hän käyttää Adidaksen Old School-tyylisiä tennareita.

Perhe: Perhe Olgalla on suuri. On monta koiraa, kissoja, kaneja, hevosia ja muutama lintukin. Mutta jos nyt pysytellään verisukulaisissa, niin perheeseen kuuluu Olgan äiti, Helen, isä, Rick ja isovanhemmat Paul Evans ja Marie Jackson. He asuvat Evans Stablella, Evansien sukutilalla.

Muuta:
- ei pidä karkeista (kiusataan mielisairaaksi tämän takia)
- lempiruoka on salaatit, eniten kreikkalainen salaatti, mutta Caesar salaattikin maistuu
- lempiaine Tulipurossa on ehdottomasti rotutieto, jos ei ratsastustunteja lasketa mukaan
- ratsastuksen lisäksi pitää jalkapallosta
- ei oikein pidä poolosta

Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon, neiti Evans! Sinut lajiteltiin Garnetin tupaan, joten voit pikimmiten lähteä valvojaoppilaiden perässä sinne päin. Huomasin tiedoistasi, ettet oikein ole hevospoolon ystäviä, mutta jos poolokärpänen kuitenkin puraisee, niin voit myöhemmin liittyä joukkueeseen.

- Bretrix, 11.9.

 

 

VIRTUAALITALLI ♔ VIRTUAALIHEVONEN

©2018 Hevosopisto Tulipuro - suntuubi.com