Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
HUOMIO oppilaat! Kirjoitusrajoite voimassa 17.1.-3.5.2015. Jokainen oppilas saa kirjoittaa korkeintaan yhden tarinan viikossa! Kiitoksia.

Liity

Mikäli olet halukas liittymään oppilaaksi, täytä hakemuslomake alla olevaan vieraskirjaan. Sinun täytyy keksiä kaikki tiedot itse. Oppilas lajitellaan sattumanvaraisesti johonkin neljästä tuvastamme, ja hänen on tyydyttävä lajittelun päätökseen. Oppilaiden tuvat ilmoitetaan hakemusvastauksen yhteydessä. Hakemuksessa tähdellä (*) merkityt kohdat on pakko täyttää.

Hakemuslomake

Nimi*:  Kirjoita tähän etu- ja sukunimesi sekä mahdollinen kutsumanimesi.

Syntymäpäivä*: Muodossa päivä. kuukausi

Hoitohevonen*: Valitse jokin opiston hoitajattomista hevosista. Jos tuot opistoon oman hepan, kirjoita tähän hevosesi nimi.

Luokka*: Voit aloittaa opistossa joko ensimmäiseltä, toiselta, kolmannelta tai neljänneltä vuosiluokalta. Ylemmille luokille pääset kirjoittamalla tarinoita.
Valinnaisaineet*: Kolmannella luokalla oppilaat saavat ruveta opiskelemaan valinnaisaineita. Niitä valitaan 3 kappaletta. Valinnaisaineet löydät Kouluaineet-kategoriasta.

(Poolopaikka: Mikäli mielit tulevan tupasi hevospoolojoukkueeseen, tule hyväksymisesi jälkeen täyttämään tänne poolopaikkahakemus. Lisätietoa löydät täältä. Huom! Älä hae poolopaikkaa vielä silloin, kun haet oppilaaksi, sillä et vielä tiedä tupaasi!)
Kerhot: Jos haluat liittyä johonkin opiston tarjoamaan koulutuntien ulkopuoliseen aktiviteettiin, niin kerro siitä tässä. Huom. Älä laita tähän hevospooloa, sillä siihen ilmottaudutaan erillisellä lomakkeella. Lisätietoa aktiviteeteista.

Ratsastuskokemus: Tässä kohtaa voit kertoa ratsastuskokemuksesi/hevostelukokemuksesi vuosina tai lyhyesti selitettynä.

Luonne*: Kerro jotakin luonteestasi. Pyri huolelliseen kuvaukseen. Vähimmäispituus on 10 kokonaista virkettä. Mikäli haluat hahmollesi kuvan, voit linkittää sen tähän kohtaan. Kuva ilmestyy oppilaan sivulle linkkinä.

Ulkonäkö*: Kerro ulkonäöstäsi.

Perhe: Kerro perheestäsi.

Muuta: Jos haluat kertoa vielä jotain muutakin, tee se tässä kohtaa. (Esimerkiksi taustasi, lempiruokasi, lempiaineesi jne.)

Oma hevonen mukaan?

 

Halutessasi voit tuoda oman hevosesi Tulipuroon. Hevosen ylläpito Tulipurossa maksaa £80 kuukaudessa. Siihen sisältyy hevosesi karsinapaikka puruineen päivineen, ruokinta, varustepaikat satulahuoneesta, tarhaus (saat itse päättää: yksin vai muiden kanssa) sekä laidun. Maneesia ja kenttiä saa käyttää vapaasti vapaa-ajalla, kun ei ole oppitunteja.

Tuodessasi hevosen opistoon, täytä alla oleva kaavake tähän vieraskirjaan. Sinun täytyy olla opistomme oppilas (tai liittyä sellaiseksi), jos haluat tuoda hevosesi tänne. Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia.

Hevosen hakemuslomake

Virallinen nimi*: Kirjoita tähän kohtaan hevosesi nimi.

Kutsumanimi: Keksi hevosellesi kutsumanimi.

Syntymäaika*: Hevosesi syntymäaika: päivä, kuukausi ja vuosi.

Ikä*: Hevosesi ikä. Huomioithan, että hevosesi on oltava peruskoulutettu.

Sukupuoli*: Kerro hevosesi sukupuoli.

Rotu*: Kerro, minkä rotuinen hevosesi on.

Säkäkorkeus*: Mikä on hevosesi säkäkorkeus?

Koulutustaso*: Tässä kohtaa kerro, millä tasolla hevosesi on (esim. ko va B, re 100 cm, me 80 cm).

Koulutus*: Kerro hevosesi koulutuksesta. (Minkä ikäisenä aloitettiin, mitä ei ole vielä koulutettu/hevonen ei osaa, onko koulutus onnistunut hyvin/huonosti jne.)

Luonnekuvaus*: Kerro hevosesi luonteesta. Vähimmäispituus on 10 virkettä.

Ulkonäkö*: Kerro hevosesi ulkonäöstä.

Kuva: Voit laittaa tähän osoitteen, josta löytyy hevosesi kuva. Kuvan täytyy olla sellainen kuva, jota saa levittää ja käyttää vapaasti (esim. Bob Langrish tai Flickristä  Some Rights Reserved -lisenssin alaisia kuvia). Hevosella saa olla vain yksi kuva.

Muuta: Muuta tietoa hevosestasi. Voit esimerkiksi kertoa hevosen taustasta tai ilmoittaa toiveesi tarhauksesta, eli tarhataanko hevosesi/ponisi yksin vain muiden kanssa.

Hakemukset

Tähän vieraskirjaan voit jättää oppilas- ja hevoshakemukset sekä poolojoukkueen jäsenhakemuksen. Mikäli haluat muokata tietojasi, kirjoita muutokset tänne.

 1  2  3  4  5  6  7  > >>  [ Kirjoita ]

Nimi: Amanda Hollister

18.03.2017 17:27
Nimi*: Amanda Hollister

Syntymäpäivä*: 5. lokakuuta

Hoitohevonen*: Mary Sue

Luokka*: ensimmäinen
Valinnaisaineet*: ranska, hvosammatit, hevosten historia

Kerhot: lukupiiri, ruokakerho

Ratsastuskokemus: Noin 2 vuotta. Joka viikko 4 tuntia yhteensä ratsastusta.

Luonne*: Amanda on tanssia, musiikkia ja hevosia rakastava mukava tyttö. Hän rakastaa myös leipomista. Jos hän eksyy paikkaan missä ei ole ketään muita kuin hän, hän alkaa laulaa ja laulaakin niin kauan kunnes täytyy lähteä tai joku tulee. Hän osaa laulaa erittäin kauniisti. Suuttuessaan hän on melkoinen jääräpää, vaikka muuten onkin aika herkkä. Hänestä saa mukavan ystävän vaikka tytön kaverit aika paljon joutuvatkin välillä auttamaan ja lohduttamaan häntä. Amanda tietää kirjaimellisesti melkein kaiken, vaikka hän aina oppii jotain uutta. Amanda lukee aina kokeisiin hyvin ja saakin niistä aina joko kympin tai ysin. Tyttö tekee aina läksyt tarkasti ja usein hän tekee myös paljon ylimääräistä. Hän rakastaa kovasti perhettään ja auttaa aina kun joku apua tarvitsee. Tytön löytää usein kirjastosta tai jostain muusta paikasta lukemassa kirjaa.

Ulkonäkö*: on täydelliset mustat kiharat. Hänellä on siniset silmät. on pitkä, hoikka ja kaunis tyttö. Hän menee talvisin tunnille farkuissa, T-paidassa ja hupparissa. Lukuvuoden alussa ja lopussa (silloin kun on kuuma) hän käyttää shortseja ja T-paitaa, tai mekkoja. Vapaa-ajalla hän kuitenkin käyttää kesämekkoa vaikka pakkanen paukkuisi (paitsi pihalla).

Perhe: 34-vuotias isä, 33-vuotias äiti, 10- vuotias pikkusisko Amelia, 8-vuotias pikkuveli Andres, 6 viikkoa vanha pikkusisko Alisa ja Amanda.

Muuta:
- Lempiruoka: mannapuuro.
- Lempiväri: keltainen.
- Lempiaine: ratsastus.
- Inhokkiaine: ei ole.

Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon, neiti Hollister! Sinut lajiteltiin Miraclen tupaan, joten voit siirtää matkalaukkusi suoraan sinne. Jos hevospoolo kiinnostaa, lukaise säännöt lävitse ja liitysi ihmeessä tupasi poolojoukkueeseen.

- Bretrix, 8.4.

Nimi: Jess Lampinen, Saga

17.03.2017 15:10
Heippa Bretrix! Anteeksi että minusta on näin paljon vaivaa, mutta haluisin tullikseen oman hepan (jälleen). Tällä kertaa olen luonut varsin mukavan hevosen, Vertaisen.

Virallinen nimi: Vertrauen Séil
Kutsumanimi: Seiti, Vertainen, Susi
Syntymäaika: 3.12.2012
Ikä: 5 vuotta
Sukupuoli: tamma
Rotu: sekarotuinen (sveitsiläinen puoliverinen 70%, englantilainen täysiverinen 20%, lämminverinen ravihevonen 10%)
Säkäkorkeus: n. 159Cm
Koulutustaso: noin HeC, ei kuitenkaan osaa kaikkia sen juttuja. Re 70cm, Me 50cm
Koulutus: Vertainen on vain peruskoulutettu ratsu, joka osaa juttuja heikosti. Hänet omisti vanha rouva, joka koulutti hänet alusta siihen missä hän on nyt. Vertainen ei osaa mitään hienouksia, mutta niitä yrittäessä se tekee parhaansa, esteillä Vertaisella on taitoa, jos sitä jalostettaisiin niin hänestä saisi mainion kilpakumppanin.

Luonnekuvaus: Vertaista ei tarvitse kuin katsoa silmiin, ja näkee että se on voittaja. Hevonen yrittää parhaansa, tehtiinpä sen inhokkiasiaa tai ei. Tämän yksinäisen suden luottamuksen ansaitsemisessa saattaa kestää hetki, mutta kun pohja on luotu, pääset tämän kaverin kanssa korkeuksiin.

Trailerissa ollaan rauhassa. Vertainen ei riehaannu, mutta tykkää jos joku on seurana. Matka taitetaan rauhallisesti mutustellen heinää. Vertainen tykkää kun sille luetaan Hevoshullun Pollea. Se selkeästi huomaa, jos luettava sarjis ei ole Polle. Jos määränpää sattuukin vaikka olemaan harjoituskisat, joihin mennään kokeilemaan onnea, Vertainen on rauhassa. Muut hevoset ovat sille tuntemattomia, se ei luota niihin. Kisatilanteessa Vertainen käyttää viimeisetkin paukut miellyttääkseen ratsastajaansa.

Hoitotoimenpiteissä Vertainen tarkkailee kiinnostuneesti tallia ja hoitajaa. Vertainen ei tykkää kavioiden nostamisesta, ja nostaa ne nykien jos on epävarma ihmisestä. Vatsan harjauksessa Vertainen saattaa uhkailla potkaista, mutta ei kuitenkaan potkaise, sillä ei hän halua satuttaa ihmisiä.

Ratsastaessa Vertaisella on kordinaatiokyky hieman hakusessa. Sillä on isän suvun pienestä ravuriporukasta peritty raviaskel, jonka takia se ei oikein saa kouluratsastuksessa pisteitä katselijoilta. Kuitenkin Vertaisen laukka on isoaskelinen ja matkaavoittava, jossa on mukava istua. Vaikka vauhti olisikin hidas, pääsee neidillä nopeasti ison askeleen avulla. Kouluratsastuksessa Vertainen on siis vähän hankalahko: se vaatii osaavan ja kärsivällisen ratsastajan. Kun Vertainen näkee esteen, nousee korvat pystyyn valppaana. Esteillä, kiitos huonon kordinaatiokyvin, jalat menevät suurinpiirtein jokainen eri suuntaan, mutta se ei neidin menoa pysäytä: se kampeaa silti itsensä yli esteiden. Vertaisen selkälihakset ovat heikot, jonka takia sillä on tehtävä niitä vahvistavia harjoituksia.

Ulkonäkö: Vertaisella on kauniin kastanjanruskea karva, ja joka jalassa sukka. Oikean etusen sukka on pieni, vain vuohisessa oleva. Vertaisella on puoliverisen runko, ja jalat. Myös kaula ja pää kuuluvat samaan sarjaan, jos niin voi sanoa. Häntä on ohuehko, mutta ei kuitenkaan mikään muutaman jouhen lihva. Noin 15cm pituinen ratsuharja tehostaa puoliveristä vaikutelmaa. Koko kauneuden kruunaa päässä oleva läsi, joka on otsan levyinen. Ruskeat silmät tarkkailevat maailmaa uteliaana.

Kuva: https://ransu.kuvat.fi/kuvat/2008-2016/Hevoset/Vuosi+2013/Seurakouluratsast us,+Turku,+28.04.2013/Luokka+3/img7.jpg (tekijänoikeudet: https://ransu.kuvat.fi/kuvat/2008-2016/)

Muuta: I. Sailormaster, E. Duechter Fighter, EI. Kampf fir Iwwerhand
Tarhaus mielellään yksin tai yhden kaverin kanssa.
Aamuruokaan ei kauraa, vaan vain pellettejä, mysliä, melassia ja valkosipulirouhetta.
Yli -10 loimi, ratsastuksen jälkeen hikiloimi
Riimut pois jos niitä ei ole pakko pitää.

Vastaus:

No heippahei Jess! Ei tästä kovinkaan massiivista vaivaa kyllä ollut :D Tallimestari laittoi Vertaisen karsinan priimakuntoon.

- Bretrix, 8.4.

Nimi: josefina Wood
Kotisivut: http://boblangrish.com/galleriesimage.php?id=7012

11.03.2017 19:11
Kotisivut kohdassa linkki kuvaan

Vastaus:

Kuva lisätty.

- Bretrix, 8.4.

Nimi: Rose O` Brien

03.02.2017 17:05
Nimi: Rose O 'Brien, lempinimeltään Ro.
Syntymäpäivä*: 1.1
Hoitohevonen*: En ollut varma mistä hoitamaton hevonen pitäisi ottaa, joten en kirjoittanut sitä tähän. Anteeksi kauheasti tästä vaivannäöstä jos nyt ylipäätänsä pääsen edes sisään. Mieluusti haluaisin Englannintäysverisen hoitohevosekseni.
Luokka*: Ensimmäinen luokka.
Valinnaisaineet*: Hevosten historia, Saksa & Espanja.

Ratsastuskokemus: Rose on ollut jo pienenä mukana ratsastusleireillä, joten tuntee hevoset kuten omat taskunsa. Jo toisena joulunansa Rosen ainut joululahjatoive oli oma hevonen. Hieman myöhemmin, viiden vanhana hänen toiveensa toteutui, sillä hän sai oman hevosensa Bellan. Tytön unelmat murskautuivat kun rakkaampaakin rakkaampi Bella kuoli Rosen ollessa 8-vuotias. Tämä tapahtui vielä pahimpana hetkenä, keskellä hänen syntymäpäivä-juhliaan. Tämän seurauksena hän sai pahat traumat, joten unohti hevoset kokonaan elämästään lähes kahdeksi vuodeksi. Asiat muuttuivat kuitenkin eräänä sumuisena lokakuun päivänä kun hänen rikas isäpuolensa osti tytölle nimipäivälahjaksi toisen oman hevosen, Gamuliksen, jota hän piti maailman parhaana lahjana. Tästä eteenpäin Gamulis ja Rose ovat olleet parhaat ystävät ja ovat vieläkin. Nyt Rose päätti kuitenkin ottaa ison askeleen ja hakea Tulipuroon.

Luonne*: Tyttö on luonteeltaan itsepäinen, mutta rohkea. Rose osaa olla todella itserakas, mutta kavereiden mielestä todella kunnioittava. Rosen luottamus hipoo 100 %, joten se on yksi hänen parhaista puolistaan.

Koulussa Rosella menee hyvin, mutta ei hän kuitenkaan mestari ole. Vaikka kokeista tuleekin lähes aina 9 ½, perjantaina tulleet läksyt tehdään sunnuntai-iltana. Sivistyneessä seurassa hän osaa olla todella kunnioittava, sekä sivistynyt, mutta vapaa-ajalla esimerkiksi huonon koearvosanan sattuessa eteen muutama ärräpää saattaa livahtaa suusta.

Ulkonäkö*: Rose on hoikka, 157-senttinen tyttö pitkillä alaselkään ulottuvilla vaaleilla hiuksilla, joissa on tummia luonnollisia raitoja. Monet ihmiset kadehtivat hänen yönsinisiä kirkkaita silmiä pitkine ripsineen. Silmien lisäksi Rosen naamasta löytyy pieni nenä, tummanpunaiset huulet sekä pisamilla varustetut vaaleanpunaiset posket. Meikkiä hän ei käytä, lukuunottamatta harvoin laitettua ripsiväriä.

Rose pitää mielellään päällään rentoja vaatteita eli koulussa hänet nähdään useasti pitkähihaisessa ja legginseissä. Lämmön lähtiessä etelään häntä asustaa musta huppari ja farkut. Vapaa-ajalla tyttö nähdään yleensä T-paidassa, villatakissa ja collegehousuissa vuodenajasta riippumatta. Rose ei ole ikinä ollut kauhean tyttömäinen, joten 7 vuotiaasta ylöspäin ei tytön päällä ole mekkoja eikä hameita liioin näkynyt.

Perhe: Rosen lisäksi hänen perheeseensä kuuluu isä Jake, äiti Emma, isoveli Mike ja tuorein tapaus 3- kuukautinen Lili. Nykyisin Emmalla eli perheen äidillä on kuitenkin uusi juuri kihlattu miesystävä Bill. Rose on kuitenkin jo tottunut äidin usein vaihtuvaan miesseuraan, joten häntä eivät uudet isäpuolet kiinosta. Mikea lukuunottamatta kaikki perheessä ovat hevoshulluja.

Muuta:
Rosen lempivärit ovat turkoosi, musta ja hopea kaikki yhdessä tai erikseen.
Lempiruokia hänellä ei erityisesti ole, mutta jauhelikastike hänelle maistuu.
Koulussa hän ei ole kauhean suosittu, mutta hänelle riittävät muutamat toverit ja bestikset.
Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon, neiti O'Brien! Sinut lajiteltiin Sagan tupaan, joten voit käydä oitis tsekkaamassa huoneesi sieltä.

Ei mitään hätää tuon hoitohevosen kanssa. Ratsut-osiosta löytyy opistomme kaikki hevoset, ja sieltä olisit saanut valita itsellesi mieluisimman hevosen hoidokiksesi. Toiveesi perusteella laitoin sinulle hoitsuksi Mumfordin, se on oikein kiva englanninpuoliverinen tamma. Täysiverisiä meillä ei ollut yhtäkään. Tulet varmasti hyvin toimeen Mumfordin kanssa!

- Bretrix, 14.2.

Nimi: Hollie Ness

25.01.2017 19:03
Apua, tietenkin jotain unohtuu ja huomaan sen vasta nyt.. :D

Valinnaisaineet: Yrttitieto, hoitaminen ja tietotekniikka

Vastaus:

Eipä mitään, lisäilen nyt :)

- Bretrix, 14.2.

Nimi: Hollie Ness

21.01.2017 20:50
Nimi: Hollie Ness

Syntymäpäivä: 14.1

Hoitohevonen: Plumeria Blossoms

Luokka: 1 lk.

Kerho: Makujen maailma

Ratsastuskokemus: Ennen kuin Hollie oppi kävelemään, hän istui hevosen selässä. Ainakin jos rouva Nessiltä kysytään. Tytön perhe nimittäin omisti ratsastuskoulun, jossa Hollie keräsi suurimman osan kokemuksestaan. Hän kävi valmennuksissa viikoittain ja ratsastustunneilla silloin tällöin, mutta aina ratsastuskoulun hevosilla, sillä Hollien äiti ei ostanut tytölleen omaa hevosta kuin vasta kaksi viikkoa ennen Tulipuroon lähtöä. Niinpä siis voimmekin sanoa, että tyttö on ratsastanut koko ikänsä, mutta hevosenomistajana hän on vielä varsin tuore... vaikka perheellä omia hevosia olikin ennen Phobusta.

Luonne: Ensimmäisiä luonteenpiirteitä, joita Holliesta tulee esille, ovat varmasti tämän viekkaus, rakkaus kylmiä talviöitä kohtaan ja halu oppia lisää. Neito viihtyy paljonkin omassa seurassaan ja hän saattaakin vaikuttaa ensi alkuun kylmältä ja muita ihmisiä hylkivältä, mutta jos häneen pääsee tutustumaan, saa melko varmasti luotettavan, pysyvän ystävän, joka seisoo rinnallasi loppuun saakka. Holliella on tapana olla utelias, mutta tarpeeksi fiksu tietääkseen milloin on tutkinut tarpeeksi; ainakin yleensä. Kuten aiemmin mainittu, Hollie on viekas, ja käyttää tilaisuudet hyväkseen nostaakseen omaa asemaansa, jos sellaiseen saa mahdollisuuden. Tämä viettää usein aikaansa iltaisin ja öisin ulkona kameran ja lämpimän asukokonaisuuden kanssa, ihan vain tutkiakseen tähtiä ja ottaakseen kauniita valokuvia, joilla koristella huonettaan. Suorasanaiseksikin kai häntä voisi luonnehtia, sillä et tule todennäköisesti noin ikinä kuulemaan virkettä "en tarkoittanut sitä" Hollien suusta – jos tytöllä on mielipide, hän kertoo sen kaunistelematta turhia ja hän myös aikoo seistä sanojensa takana niin kauan, että joku pystyy todistamaan hänen olevan väärässä.. Jos silloinkaan. Hollie toimii lähes aina aivojensa, ei sydämensä käskyjen mukaan.
Hevosia Hollie on aina kunnioittanut kauniina ja vahvoina eläiminä, ja neiti yrittääkin olla rauhallinen niiden seurassa, välttäen turhaa sähläystä ja häirintää. Ratsastaessaan Hollie pyrkii aina parhaaseen suoritukseen, josta johtuu silloin tällöin se, ettei tyttö kuule opettajan ohjeita kentän tai maneesin reunalta; vaikka muuten hän yrittääkin imeä kaiken tiedon itseensä kuin pesusieni. Muuten hevosia käsitellessään Hollie on tarkka, muttei pureudu turhaan pikkuisiin yksityiskohtiin, jotta saa hommat tehokkaasti hoidettua. Tallissa tyttö voisi omien sanojensa mukaan viettää loppuelämänsä, kuunnellen hevosten iltakaurojen rouskutusta hyvä kirja ja Phobus seuranaan.

Ulkonäkö: Hollie on hoikka, noin 159cm pitkä tyttö lyhyillä, vaaleanruskeilla hiuksilla, jotka ylettyvät noin tytön kaulan puoliväliin. Neidin hiuksissa on usein pieni letti, joka on kiinnitetty pinnillä pään viereen. Naamasta löytyy suurehkot silmät, siro nenä ja suu, joka ei kovin usein hymyile – ai joo, ja ripsiväriä sekä huulikiiltoa, sen enempää Hollie ei meikkaamisesta välitä. Neito käyttää useimmiten vaaleita vaatteita, ja varmastikin lempivaatteita ovat tytöllä erilaiset mekot ja hameet, usein pitsillä varustettuna. Vaikkei hän luonteeltaan ihan kaikkein tyttömäisin tapaus olekaan, Hollie rakastaa hieman vanhannäköisiä, siroja vaatteita, joita voisi kai kuvailla jopa vintagemaisiksi. Tallilla neito käyttää kuitenkin vain ratsastushousuja, ohutta fleeceä ja toppaliiviä taikka ratsastustakkia, kesäisin usein vain t-paitaa ratsastushousujensa kanssa. Hollie huolehtii ulkonäöstään, muttei ole laittautumassa puolet elämästään, ja viettää iloisena tallilla aikaansa heinänkorsia hiuksissaan. Hollie liikkuu sulavasti, joka johtuu todennäköisesti siitä, että hän kävi balettitunneilla yhdeksänteen syntymäpäiväänsä saakka.

Perhe: Nessin perheeseen kuuluvat Hollien lisäksi tämän äiti Teresa Ness, isä John Ness sekä Hollien kaksoissisko, Hailey Ness, joka on itseasiassa Hollien seurana Tulipurossa oman ratsunsa kanssa – aivan, sekä Hollien kasvattama temppelipuu, tarkemmin plumeria rubra, jonka Hollie "adoptoi" paikallisen kukkakaupan roskiksesta. Se temppelipuu kasvoi 24-senttiseksi, ja onkin Hollien mukana Tulipurossa. Näiden lisäksi Hollie laskee yhdeksi tärkeimmäksi perheenjäsenekseen hevosensa Phobuksen, tumman canadian sport horse-orinsa, sekä Kallan; russponitamman, joka oli yksi Hollielle tärkeimmistä poneista perheen ratsastuskoululla, jonka kanssa neito ansaitsi ensimmäisen ruusukkeensa helppo C-luokassa. Lisäksi tytöllä oli muutama kummitussirkka kotona, mutta ne jäivät sinne Johnin hoidettavaksi, sikäli kun tämä oli aina kiinnostunut niistä.

Muuta: Hollie on hyvin kiinnostunut yrteistä ja niiden vaikutuksista, samoin kuin kasvien ja kukkien kasvatuksesta yleensäkin. Neito on melko taitava valokuvaaja, eikä ole harvinaista, että Hollien bongaa tuntien jälkeen illalla vaeltelemassa järjestelmäkameransa kanssa. Hän on kasvissyöjä, eli ei syö lihaa, kanaa tai kalaa; muut eläinperäiset tuotteet, kuten kananmunat ja maito tosin käyvät. Rakastaa kenttäratsastusta ja sen monipuolisuutta; riskialttiit maastoesteet, siistit estekentät ja hillitty kouluratsastus ovat Hollien intohimo. Myös raviurheilusta Hollie on kiinnostunut, ja lainaakin silloin tällöin siskonsa Haileyn ranskanravuriruunaa Aresia käydäkseen hiukan ajelemassa; tämä toimii myös toiseen suuntaan, sillä vaikka Hailey Aresilla ratsastaakin, lainaa hän silloin tällöin Hollien oria Phobusta esimerkiksi maastoesteille.

---

Virallinen nimi: Plumeria Blossoms
Kutsumanimi: Phobus

Syntymäaika: 3.6.2011

Ikä: 6 vuotta

Sukupuoli: Ori

Rotu: Canadian sport horse

Säkäkorkeus: 168 cm

Koulutustaso: va B, re 110 cm, me 95 cm

Koulutus: Aloitettu kaksivuotiaana totuttamalla satulaan, josta varsinainen ratsukoulutus alkoi kolmivuotiaana. Siitä lähtien oria on koulutettu aina vaikea B-tasolle asti, josta reitti on ainakin Hollien äidin mielestä vain ylöspäin. Tämä tuppaa kuitenkin usein oikomaan kulmissa ja pohkeenväistöissä, vaikka koulutus onkin muuten onnistunut varsin hyvin.

Luonnekuvaus: Ehkä huomattavin juttu Phobuksessa on orin iso ego. Sen lisänä kuitenkin Phobus on herkkä, mutta usein hyvin leikkisä oripoika, joka tarvitsee paljon aktiviteettia pysyäkseen rauhallisena. Niinpä tälle onkin hankittu ties minkälaisia jumppapalloja ja älyä vaativia herkkuleluja, joskin reipas tämä tuppaa olemaan vähän turhankin usein. Phobus tuppaa olemaan säikky, joskin hetken mulkoilun jälkeen tätä mahdollista pelottavaa esinettä voi käydä nuuhkimassa; jos se voi herran mielestä olla hevosensyöjä, sitten juostaan ja lujaa, mutta mikäli ei, voi sen ympärillä kävellä normaalisti. Oriksi Phobus on varsinainen naistenmies, ja tammojen ympärillä voidaan hörähdellä hurmaavasti ja pörhistellä hiukan, mutta muuten tämä on yllättävänkin ystävällinen, eikä tämä tekisi pahaa kärpäsellekään muuten kuin pilailumielessä. Hollie on nimittäin silloin tällöin löytänyt itsensä hiekan seasta ja huomannut ratsunsa ilkikurisen vilkuilun ruohotupsun luota...
Ratsastaessa Phobus yrittää usein päästä helpolla, ja nykiikin milli milliltä ohjia ratsastajaltaan, jos tämä ei ole valppaana. Aloittelijat tuskin pärjäävät orin kanssa, sillä tämä kuumuu suhteellisen helposti ja herkkyytensä takiakin menettää helposti hermonsa, jos joku potkii jatkuvasti kylkiin ja repii suusta – kevyt käsi on tärkeä olla, muuten Phobus tuskin suostuu liikkumaan. Muuten orilla on potentiaalia vaikka mihin; ilmavat askellajit ja vahvat takajalat kertovat paljon.
Tallissa Phobus keksii usein kerjätä huomiota raapimalla kaviollaan lattiaa, ja kaikkein hauskin leikki orin mielestä on vetää loimia karsinoiden ovista lattialle. Myös ovia tämä tykkää tuuppia kiinni, joka on varsin rasittavaa, kun yrittää vaikkapa putsata karsinoita silloin kun ori on käytävällä. Potkiminen tai näykkiminen ei kuitenkaan kuulu Phobuksen tapoihin, vaikka tämä hamuileekin usein taskut ja kädet huulillaan herkkujen varalta. Kavioita puhdistaessa ori saattaa silloin tällöin kavion nostamisen sijaan ruveta nojaamaan hoitajaan, mutta muut hoitotoimenpiteen sujuvat mukavasti. Harjaa letittäessä Phobus seisoo lähes aina täysin aloillaan, kuin tietäen, että nyt pitää olla hiljaa ettei hoitajan työ mene hukkaan. Tai sitten se vain olettaa pääsevänsä kisaamaan, mikä on tavallaan huono juttu, sillä Hollie letittää Phobuksen harjaa usein ajankulukseen.

Ulkonäkö: Ori on tummanruunikko, varsin komea ilmestys lyhyehköllä ratsuharjalla ja liehuvalla hännällä. Tällä on silkinpehmeä turpa, joka tutkii kaikki taskut tarkasti herkkujen varalta, sillä ori on jokseenkin perso makealle. Takajaloista löytyy valkeat sukat, jotka on useimmiten tuskaa pitää puhtaana syksyllä. Otsasta löytyy pari valkoista karvaa, joita voisi kai kuvailla pieneksi tähdeksi. Tummanruskeista silmistä löytyy leikkisä ja elämäniloinen pilke, joka viestii niin älykkyydestä kuin halusta mennä lujaa. Phobus on lihaksikas ja voimakas, jonka huomaa myös orin eleistä; se tietää olevansa vahva, ja tietää varsin hyvin voivansa vetää taluttajan kumoon jos tämä ei ole hereillä.

Kuva:http://boblangrish.com/images/galleriesimages/MD3P7801CanadianSpor tHorseMare-Babe-BeasleyFarm,Canada.jpg

Muuta: Tarhataan yksin, mieluiten kauas tammoista.
Phobus on ostettu Kanadasta, laadukkaalta kasvatustilalta, jossa orilla olikin pätevät kouluttajat ja hieno sukutaulu täynnä menestyneitä hevosia. Siellä ollessaan tallin omistajat aikoivat itseasiassa pitää orin itsellään kilpa- ja siitoshevosena, mutta rouva Ness onnistui taivuttelemaan omistajat myymään orin tyttärelleen.
Phobus rakastaa vesimelonia, ja Hollie itseasiassa selvitti sen pari päivää ennen Tulipuroon lähtöään; hän oli syömässä välipalaksi vesimelonia Phobuksen tarhan edessä, ja kääntyessään ottaakseen lisää vesimeloneita oli kadonnut ainakin kolme viipaletta. Hollien onneksi ne olivat siemenettömiä.. Siitä lähtien orin omistaja on vienyt ainakin kerran viikossa joko vesimelonikuutioita tai murskattua vesimelonia Phobukselle. Kaura ja murskattu vesimeloni sekoitettuna on orin ehdoton lempiruoka, ja Hollie kuskaa vesimelonia orilleen mielellään.

Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon, neiti Ness! Sinut lajiteltiin Miraclen tupaan ja hevosellesi on laitettu karsinapaikka valmiiksi. Mikäli hevospoolo kiinnostaa, lukaise säännöt lävitse ja liity tupasi poolojoukkueeseen!

- Bretrix, 14.2.

Nimi: Frosty

11.01.2017 15:42
Nimi: Millie Hawk

Syntymäpäivä: 21.1.

Hoitohevonen: Midnight Blue Rebel

Luokka: 1 lk.

Valinnaisaineet: Hoitaminen, tietotekniikka ja ranska.

Poolopaikka: -

Kerhot: Are u da Vinchi or nah?

Ratsastuskokemus: Millie alkoi ratsastaa jo 7-vuotiaana, kun hän aloitti ratsastustunnit tätinsä kilpatallilla ja kasvettuaan kisasi muutamia kertoja tätinsä luottohevosella, kokeneella estehevosella Ribbon Dreamilla. Aina tuli palkintosija. Kun Ribbon siirtyi eläkkeelle loukattuaan jalkansa maastolenkillä, Millie siirtyi ratsastamaan toisella hevosella, Midnight Blue Rebelillä, joka sekin oli niittänyt palkintoja estekisoista. Rebelin kanssa Millie oppi kuuntelemaan hevosta ja ennakoimaan sen aikeet, sillä toisin kuin rauhallinen Ribbon, Rebelissä olikin jo haastetta, pelkästään jo senkin takia että se nyt sattui olemaan ori.
Yhdentenätoista syntymäpäivänään Millie sai kaksi lahjaa, jotka muuttivat hänen elämänsä. Hän sai tietää että pääsisi opiskelemaan kuuluisaan hevosopisto Tulipuroon! Toinen lahja oli...kirjekuori?
Millie ehti jo pitää koko kuorta pilana, kunnes avasi sen. Sisällä oli joukko virallisia papereita, joista ilmeni että Millie oli nyt Midnight Blue Rebelin omistaja. Tyttö oli haljeta innosta, ja kun lukuvuosi Tulipurossa alkoi, Millielle rakas Rebel tuli mukana. Milliellä on siis kokemusta esteratsastuksesta. Hän osaa myös ajaa kärryillä.

Ulkonäkö: Milliellä on pitkät, laineilevat kuparinruskeat hiukset, jotka ulottuvat kainaloihin asti. Hän pitää hiuksiaan auki, paitsi tallilla, jolloin ne ovat poninhännällä niskassa. Eloisat harmaat silmät tuikkivat mustien Ray Ban-lasien takaa, jotka tuppaavat liukumaan Millien nenänvartta pitkin. Tytön nauraessa silmäkulmiin ilmestyy joukko naurunryppyjä. Hänellä on korkeat poskipäät, vaaleanpunaiset ohuet huulet ja pieni nenä. Poskissa on haaleita pisamia.
Millie on hoikka, noin 165 cm pitkä, sopusuhtainen tyttö. Häneltä ei löydy näkyviä lihaksia, mutta voimaa piisaa siltikin.
Tallille Millie pukeutuu mustiin nahkapaikkaksiin ratsastushousuihin, mustiin jodpureihin ja hevosopiston tuulipusakkaan, jonka alla hän pitää valkeaa T-paitaa, jossa on kuva takajaloillaan seisovasta hevosesta. Talvisin tuulipusakan alle tulee T-paidan lisäksi pari ohutta ihonmyötäistä pitkähihaista paitaa. Tallin ulkopuolella ratsastushousut ja jodpurit vaihtuvat mustiin college-housuihin ja sinisiin, kuratahraisiin converseihin. Talvella kenkinä toimivat talviratsastuskengät.

Luonne: Millie on jääräpäinen ja periksiantamaton tyttö, joka pitää kiinni periaatteistaan. Hän rakastaa hevosia ja muitakin eläimiä yli kaiken. Millie on mukava ja ystävällinen, ja hänellä on hyvä huumorintaju. Tyttö laukookin vitsejä vähän väliä, joskus toistenkin kustannuksella, ei kuitenkaan koskaan toisia loukatakseen. Hänellä on kuitenkin lyhyt pinna ihmisten suhteen, ei koskaan hevosten suhteen. Hevosten kanssa hänellä tuntuu riittävän kärsivällisyys loputtomiin, mutta auta armias jos hänen kuullessaan sanoo jotain ikävää jostakusta ihmisestä tai hevosesta. Millie ei nimittäin lepy ihan vain sormia napsauttamalla, tarvitaan anteeksipyyntö. Häneen on helppo tutustua ja hänestä saakin hyvän ystävän. Millie on hiukan mustasukkainen hevosestaan ja on hyvin kilpailuhenkinen. Ja tarkka järjestyksenpitäjä sekä käytöksen että siisteyden suhteen. Esteratsastus, se on Millien laji, siitä hän pitää ja siinä hän on hyvä.

Perhe: Millien perheeseen kuuluvat äiti Marjorie Hawk, isä Gregory Hawk, viisivuotias pikkusisko Andrew ja kolmevuotias pikkusisko Alison. Millien täti, Tracy Willowhill on kilparatsastaja ja omistaa kilpahevostallin, jossa Millie ratsasti ennen kuin aloitti Tulipuron käynnin. Kesäisin häntä kuitenkin näkee tallilla joka päivä Rebeliä hoitamassa, ratsastamassa tai ajamassa. Perhe: Millien perheeseen kuuluvat äiti Marjorie Hawk, isä Gregory Hawk, viisivuotias pikkuveli Andrew ja kolmevuotias pikkusisko Alison. Millien täti, Tracy Willowhill on kilparatsastaja ja omistaa kilpahevostallin, jossa Millie ratsasti ennen kuin aloitti Tulipuron käynnin. Kesäisin häntä kuitenkin näkee tallilla joka päivä Rebeliä hoitamassa, ratsastamassa tai ajamassa.

Muuta: Milliellä ei ole lempiaineita, mutta inhokkiaine on; yrttitieto. Tytön lempiruokaa ovat broilerikastike, riisi ja porkkanaraaste. Hän suhtautuu koulunkäyntiin vakavasti ja pänttää kokeisiin suurella innolla. Oma hevonen, Rebel, on tytölle koko elämä.


~~~


Virallinen nimi: Midnight Blue Rebel

Kutsumanimi: Rebel

Syntymäaika: 3.1.2011

Ikä: 5 vuotta

Sukupuoli: ori

Säkäkorkeus: 164.3 cm

Rotu: hannoverinhevonen

Koulutustaso: Esteet 160 cm

Koulutus: Rebelin ratsukoulutus aloitettiin kaksivuotiaana ja estekoulutus kolmivuotiaana. Koulutus onnistui yli odotusten ja se pääsi useissa kilpailuissa jopa kultasijalle. Ori opetettiin muun koulutuksen sivussa myös ajoon treenauksen tehostamiseksi ja virkistäväksi vaihteluksi ratsastuksen lomassa.

Luonnekuvaus: Rebel on virkeä ja hiukan villi, mutta kuitenkin hyväntahtoinen ja mukava hevonen. Se on harvinaisen kiltti oriksi, mutta se ei ketään haittaa. Rebel on melko helppo ratsastettava ja ajettava, tosin aivan kokemattomimmat eivät sille pärjää ja taluttajankin on hyvä olla kokenut. Rebelillä on nimittäin tapana lähteä tammojen perään tai kiskoa taluttajan mukanaan heinäkärryille. Uiminen on orin mieleen. Rebel saattaa säikkyä ties mitä, vaikka rautaiset hermot omaakin. Erityinen kauhun aihe on salossa liehuva lippu, joten liputuspäivinä sillä täytyy olla silmälaput. Jos kutsut sitä luoksesi jollain muulla nimellä kuin Rebel (esim. Blue, Night, yms., jne.), ori ei ota sitä kuuleviin korviinsa, vaikka kyllä tietää, että kutsulla tarkoitetaan juuri ja vain sitä itseään.
Harjoituksissa Rebel ei näytä läheskään kaikkea osaamistaan, mutta kisoissa siitä tulee kuin eri hevonen. Vasta silloin sen todellinen osaaminen ja hyppykyky tulevat esiin.
Rebel on tottunut siihen, että sen päivärytmi vaihtelee toisinaan. Joskus estetreenien tilalla onkin pitkä maastolenkki tai ympyröitä sun muita kuvioita kentällä, viikottaisen kärryajelun tilalla onkin irtohypytystä tai pyöröaitauksessa työskentelyä.
Satulavyötä kiristettäessä Rebel ei pullistele, näyki tai potki, mutta kavioita puhdistettaessa jalkaa kiskotaan pois ja naksutellaan hampaita yhteen. Kuolainten laittokin tuottaa ongelmia, jos kuolaimet eivät ole juuri niin lämpimät kuin herra haluaa; suu ei aukea sorkkaraudallakaan, jos kuolaimet ovat hiukankin liian kylmät. Raippaa ei Rebelillä voi käyttää, ori pelkää niitä yhtä paljon kuin liehuvia lippuja. Kengitys ja hampaiden raspaus sujuvat ongelmitta, mutta eläinlääkärin käsittelyn ajaksi Rebel täytyy rauhoittaa kevyesti.
Selkäänsä Rebel ei päästä muita kuin tutut ihmiset, tuiki tuntemattomat tyypit ratsastustamineissa eivät pääse metriä lähemmäs, kun alkaa jo hampaiden naksuttelu, korvien luimistelu ja potkulla uhkailu. Muuten ori hyväksyy lähelleen kaikki mahdolliset.

Ulkonäkö: Rebel on sysimusta hevonen, jonka väri taittaa hiukan siniseen. Paksun harjan ja hännän on annettu kasvaa pitkäksi, joten ne saa hyvin kauniille letille kisoihin ja ihan vain muutenkin. Rebel on lihaksikas hevonen, josta näkee, että sitä on treenattu ahkerasti. Voimakas takaosa ja pitkät jalat varmistavat, että hypyt onnistuvat korkeillakin esteillä. Rebelillä on suuret, ruskeat silmät, joita tuuheat silmäripset kehystävät.

Kuva: http://tinyurl.com/zkecxx5
(Jomikumpi noista polleista olkoon Rebel, ne on kumminkin ihan samannäköisiä ^^)

Muuta: Rebel on tarhattava yksin niin, ettei tammoja ole ihan lähettyvillä. Jos lippu on salossa, pitää sillä olla ulkona silmälaput. Rebel tykkää Coca Colasta.


//Olen palannut! :D

Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon, neiti Hawk! Pohdiskelin pitkään, mihin tupaan sinut laittaisin, ja päädyin siihen, että vaihtelu virkistää. Tällä kertaa olet siis Miraclen tuvassa!

Poolojoukkueeseen olet myös tervetullut. Jos kiinnostaa, laita poolohakemusta tulemaan.

- Bretrix, 12.2.

Nimi: Josefina Wood

04.01.2017 12:13
Lisään vielä luonteeseen:

Fina haluaa selvittää riidat aina rauhallisella keskustelulla.

Sekä ne valinnaisaineet:

Ranska, rotutieto, Espanja

Vastaus:

Jees, lisäilen.

- Bretrix, 11.2.

Nimi: Emily Hill

29.12.2016 12:36
Nimi*: Emily Hill

Syntymäpäivä*: 13. elokuuta

Hoitohevonen*: Mighty's Cluedo

Luokka*: ensimmäinen

Valinnaisaineet*: saksa, rotutieto, hevosten historia

Kerhot: taidekerho, kokkikerho, lukupiiri

Ratsastuskokemus: Yhteensä n. kaksi ja puoli vuotta, sisältäen joka viikko 1-2 tuntia ohjattua ratsastusta, kolme kahden viikon kestoista ratsastusleiriä ja yhden ärhäkän hoitoponin. Emily pitää enemmän esteratsastuksesta, mutta myös koulukiemurat taipuvat jotenkin. Tytön itsensä mukaan esteiden yllä lentämisen tunnetta ei ole voittanut vielä mikään muu hänen kokemansa.

Luonne*: Parhaiten Emilyä kuvaavat sanat ovat varmasti ’omaperäinen’ ja ’erikoinen’. Vaikka tyttö voi aluksi vaikuttaa ulkopuolisen silmiin koppavalta ja itsekkäältä, kuoren alla Emily on varsin hauska ja iloinen tyttö. Hän osaa kuunnella muiden murheita (tai ainakin kovin vakuuttavasti esittää kuuntelevansa niitä), tosin täydellisen ystävän kuva romuttuu hieman tytön itsensä vuodattaessa murheitaan ystävilleen. Silloin nimittäin ei ole itku kaukana (ystäviltä siis), Emily kun osaa valittaa varsin äänekkäästi ja onpa muutamaan kertaan hautajaisiaankin jo suunnitellut, kun kokeesta on tullut ”vain” ysi miinus.

Emily on erittäin äänekäs ja tunneilla useinkin ainoa, joka tietää vastauksen opettajan kysymykseen. Kirjastossa (ja muutenkin kirjojen ääressä) vapaa-aikansa viettävä tyttö saa usein hiken tai nörtin leiman, ja niihin kategorioihin hän usein itsekin sijoittaa itsensä. Emilyä on elämänsä aikana kadehdittu paljon, sillä häntä on siunattu loistavalla valokuvamuistilla ja kymppien saamisen taidolla. Jostain syystä kaikki uppoaa Emilyn muistiin paremmin kuin muiden, ja silloinkin kun kaikkien muiden koulureppu on tyhjä, Emilyn reppu pursuaa erilaisia muistivihkoja ja –lappusia. Läksynsä Emily tekee aina pilkuntarkasti ja Wilma-merkinnät (joita tyttö ei ole koskaan saanut) ovat suunnilleen maailmanloppu.

Emily on lähes sataprosenttisen luotettava ja kestävä ystävä. Vaikka Emily ärtyy herkästi kaikille ja suuttuessaan saattaa kiljua tyhmyyksiä päin toisen naamaa tai aloittaa mykkäkoulun, hän ei ole koskaan vihoitellut kenellekään pidempään kuin muutaman päivän. Vihaisenakin hän yrittää olla kaikille kohtelias ja kunnioittaa hyvää käytösetikettiä. Emily ei koskaan kiroile, vaan hän purkaa tunteitansa maalaamalla ja loihtimalla keittiön tarpeista upeita jälkiruokia.

Ulkonäkö*: Emily ei näytä kovinkaan erikoiselta. Hänellä on tavalliset ruskeat hiukset, jotka saavat kesällä kultaisia raitoja auringonvalosta, sekä läheltä katsottuna hieman erikoisen näköiset sini-harmaa-vihreät silmät. Kasvot ovat (ainakin tytön omasta mielestä) liian pyöreät ja ainoa finni nököttää keskellä nenänvartta. Hampaat ovat kolmen vuoden rautojen käytön ansiosta nyt ojennuksessa, ja ne näkyvätkin kauniisti kaikissa Emilyn koulukuvissa ja leveissä hymyissä, joita tyttö jakelee kaikille vastaantulijoille ilomielin.

Emily käyttää mielellään kevyitä vaatteita, säiden kylmetessä pehmeitä velourhuppareita ja farkkuja. Myös erilaiset neuleet ja neuletakit kuuluvat tytön vaatevarastoon.

Perhe: Emilyn perheeseen kuuluu vain äiti ja isä. Emily on perheen ainoa lapsi, mutta hän on paljon tekemisissä suunnilleen samanikäisen serkkunsa Rachelin kanssa, joka on myös hänen paras ystävänsä. Emilyn vanhemmat pitävät molemmat hevosista, mutta eivät juurikaan osaa ratsastaa. Emilyn äiti on opettaja ja isä insinööri.

Muuta:
- Emilyn lempiväri on vaihtelevasti joko pinkki, turkoosi, kirkkaanvihreä tai valkoinen.
- Emily on syntynyt perjantaina 13. päivä, ja näinä päivinä hän tunteekin olevansa erityisen onnekas.
- Emilyn lempiruokiin lukeutuvat erityisesti kanawokki ja italianpata, jotka ovat tytön mukaan ”ihanan yksinkertaisia hänen omien luomustensa rinnalla”.
- Emily on erittäin kunnianhimoinen.
- Tutuille Emily on pelkästään Em, eikä hän pahastu kummankaan nimen käytöstä.

Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon, neiti Hill! Sinut on lajiteltu Garnetin tupaan. Mikäli hevospoolo kiinnostaa, käy lukaisemassa säännöt ja liity tupasi poolojoukkueeseen.

- Bretrix, 11.2.

Nimi: Josefina Wood
Kotisivut: http://https://www.boblangrish.com/galleriesimage.php?id=24602

23.12.2016 11:20
Hevosen tiedot:

Virallinen nimi: Toffee Dream
Kutsumanimi: Toffee, Tofu
Syntymäaika: 24.12.2008 Ranska
Ikä: 8 vuotta
Sukupuoli: Tamma
Rotu: Welsh D
Säkäkorkeus: 142 cm
Koulutustaso: va A, re 110 cm ja me 90 cm

Koulutus: Toffeen koulutus aloitettiin, kun se täytti kolme vuotta. Toffeen koulutus eteni hyvin, ja tamma tuntui oppivan kaiken hetkessä. Valitettavasti kesken koulutuksen, Toffeen jalka murtui. Sen seurauksena koulutuksessa oli pitkä tauko. Toffee toipui nopeasti, ja tauon jälkeen oppi kaiken taas nopeasti. Toffee oli helppo kouluttaa, ja on painottunut kouluratsastukseen.

Luonne: Toffee on mukava, ja suuri sydämminen kumppani. Se on hoitaessa rauhallinen ja kärsivällinen. Toffee pitää hoitohetkistä, ja voisi olla harjattavana koko päivän. Kaviot nousee, ja varusteet menee helposti päälle. Ei pure tai potki. Rakastaa ihmisiä. Tulee toimeen myös pienten lasten kanssa. Kukaan ei tosin voi olla täydellinen. Toffee nimittäin harrastaa tylsistyessään imppaamista. Se tarvitsee karsinassaan paljon tekemistä, jotta ei imppaisi. Ratsastaessa kiltti, mutta esteillä jarrua ei meinaa löytyä. Muuten mukava ja tasainen ratsu. Askeleet ovat pehmeät. Enemmän reipas kuin laiska poni. Kouluratsastuksessa keskittyy huolella jokaiseen tehtävään. Esteillä hyvä hyppytyyli. Ei sovellu aloittelijalle itsenäiseen ratsasteluun. Helppo lastata ja kengittää. Peseminenkin sujuu. Kisapaikoilla aluksi hyvin hermostunut. Lämmittelyssä pitää olla varovinen, ettei tamma saa ryntäys kohtausta. Radalla keskittyy, ja on aivan erilainen kuin lämmittelyssä. Toffee yrittää aina parhaansa mukaan miellyttää omistajaansa.

Ulkonäkö: Kaunis, ja lihaksikas tamma. Melko siro pää, ja vartalo. Silmät ovat hyvin tummanruskeat. Jouhet tuntuvat sikiltä, ja karva on kiiltävää ja puhdasta. Ponilla ei ole merkkejä. Toffee on väriltään ruunivoikko. Tamman karva on kullanhohtoinen. Toffeella on hyvä näyttelyhevosen runko.

Kuva: Kuva on Kotisivut kohdassa:)

Muuta: Tarhataan yhdessä. Ostettiin teurasmyynneistä.

Vastaus:

Jostain syystä hevosesi linkki ei toiminut. Viitsisitkö tarkistaa sen?

- Bretrix, 11.2.

Nimi: Yennah Bradshaw

21.12.2016 22:02
Nimi*: Yennah Asmara Bradshaw
Syntymäpäivä*: 23.3

Hoitohevonen*: A Change of Heart

Luokka: 4.
Valinnaisaineet: Hevosammatit, hoitaminen, rotutieto

Kerhot:
-Kouli konisi
Ratsastuskokemus:

Luonne*: Yennah on pirteä, huumorintajuinen ja joissakin tapauksissa ilkikurinen. Tytön lahjakkuuksiin kuuluvat muun moassa nasevien vastausten heittely vähän joka suuntaan ja kepposten keksiminen. Yennah ei aina varo sanojaan, joten hän saattaa vahingossa loukata jotakuta huomaamattaan, vaikka ei sitä millään tavalla tarkoittaisi.Salaisuuksien pitämisessä Yennah on loistava. Yennah ei myöskään pelkää itseensä nolaamista julkisesti, joten eeppinen tanssisoolo keskellä kisakenttää on hänen standardiensa mukaan siis täysin normaalia.
Tyttö on myös erittäin omistautunut niille asioille, joista todella tykkää; mikäli joku erehtyy hyräilemään hänen lempikappaleensa melodiaa viidenkymmenen metrin säteellä hänestä, Yennahin sisäinen fanaatikko pääsee valloilleen.
Valokuvaus on myös lähellä Yennahin sydäntä. Oli kuvauskohteena sitten Eddie, Tulipuron linna tai omat ratsastuskengät, saa Yennah ne miltei aina näyttämään kauniilta.

Ulkonäkö*: Yennah on puoliksi indonesialainen, joten hänen ihonsa on kullanruskea ja silmät aasialaisen monolid - malliset. Niiden iirikset ovat suklaanruskeat, ja ripset kaartuvat pitkinä silmän ylle. Hänen kasvonsa ovat ovaalinmuotoiset, ja oikean kulmakarvan yläpuolella on pieni arpi.
Yennahin hiukset ovat korpinmustat ja luonnollisen korkkiruuvikiharat. Hiukset ovat tyttöä suunnilleen olkapäähän, ja ne ovat yleensä joko auki tai sitaistuna sotkuiselle nutturalle.

Perhe:
Yennahin äiti Diah on kotoisin Serangista, Indonesiasta. Diah ei osaa juurikaan ratsastaa, mutta hevosten hoidossa ja maastakäsittelyssä hän on lyömätön. Yennahin isä, Richard, ei tiedä hevosista juuri mitään, mutta viettää silti mielellään aikaansa talleilla hevosten, erityisesti Eddien kanssa.

Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon, neiti Bradshaw! Sinut lajiteltiin Sagan tupaan. Mikäli hevospoolo kiinnostaa, lukaise säännöt läpi ja liity tupasi poolojoukkueeseen.

Huomasin, että tuot oman hevosesi opistolle, mutta en löytänyt vielä hakemuksien joukosta hevosesi tietoja. Voisitko lähettää tiedot uudella hakemuksella?

- Bretrix, 11.2.

Nimi: Josefina Wood

21.12.2016 14:54
Nimi: Josefina "Fina" Wood
syntymäaika: 12.5 14 v.
Oma hevonen: Toffee Dream "Toffee"
Luokka: 1

Ratsastuskokemus: Josefina, tutummin Fina, on aloittanut ratsastuksen jo pienenä. Hän ratsasti aluksi alkeistunneilla. Lempiponiksi tuli musta shettis Muffinssi. Muutaman vuoden päästä hän kuitenkin lopetti masennuksen takia, sillä Muffe (Muffinssi) kuoli ähkyyn. Hänen vanhempansa hankkivat pian tyttärelleen ponin, Toffeen. Toffee on ollut Finalla kohta neljä vuotta. Ratsastuskokemusta on seitsemän vuotta. Fina on painottunut kouluratsastukseen. Tasoltaan hän on Ko VaA, re: 100 cm js me: 70 cm.

Luonne: Fina on kiltti tyttö, ja ehkä hieman ujokin. Luotettava ystävä, ei paljasta salaisuuksia. Pitää hauskanpidosta vain tuttujen kanssa, koska on ujo vieraille. Kun tytön kanssa yrittää tutustua kunnolla, saa hänestä mukavan ja hauskan ystävän. On kiusattu koulussa, joten inhoaa kiusaajia. Fina on välillä hevostaan kohtaan ylisuojeleva. Rakastaa kovaa treenaamista. Fina on myös hyvin kilpailuhenkinen, ja rakastaa kisoja. Tyttö osallistuu aina kisoihin.

Ulkonäkö: Suklaanruskeat silmät. Söpö ja "herkkä" katse. Näyttää hyvin hauraalta vartalossaan. Finan tummat hiukset yltävät vyötärölle. Pojat ovat aina perässä ulkonäön vuoksi. Finalla on pienet hymykuopat poskissa. Hänellä on haalea meikki, ja hiukset ovat usein poninhännällä. Ei käytä korvakoruja.

Perhe: Josefinan perhe on ruotsalainen. Sukunimi on tullut isän puolelta, kun vanhemmat eivät ole naimisissa. Vanhempien, Elisan ja Austinin lisäksi Finalla on pikkuveli Alexander.

Vastaus:

Tervetuloa Hevosopisto Tulipuroon, neiti Wood! Sinut on lajiteltu Fudgen tupaan. Lisäsin myös hevosesi tiedot, mutta kuvan linkki ei toiminut. Voisitko tarkistaa sen ja laittaa uuden linkin?

- Bretrix, 11.2.

Nimi: Chloe Smith, Fudge

18.12.2016 17:28
Liittyisin hevospooloon:)

Nimi ja tupa: Chloe Smith, Fudge
Hevonen: Ewolyn "Ella"
joukkuepaikka: hyökkääjä

Vastaus:

Mukana!

- Bretrix, 11.2.

Nimi: Joshua Brill

15.12.2016 14:05
Taidanpa nyt sitten liittyä hevospoolon:

Nimi ja tupa: Joshua Brill, Saga
Hevonen: Golden Ebony "Elly"
Joukkuepaikka: Hyökkääjä-puolustaja

Vastaus:

Jees, mukana!

- Bretrix, 15.12.

Nimi: Bella Jones

01.12.2016 17:24
Hevoseni lomake:

Virallinen nimi: Romantica ox

Kutsumanimi: Manta

Syntymäaika: 6.9.2011

Ikä: 5 vuotta

Sukupuoli: Tamma

Rotu: Arabialainen täysverinen

Säkäkorkeus: 150cm

Koulutustaso: ko: HeB, re80cm , me70cm, irtona 100cm

Koulutus: Mantan koulutus aloitettiin tamman täyttäessä kolme vuotta. Uteliaasta luonteestaan johtuen, ei sitä ollut kovin vaikea saada ymmärtämään apujen tarkoitusta, ja hetken aikaa koulutus sujuikin mainiosti. Sitten, Manta loukkasi jalkansa, koulutuksesta oli muutaman kuukauden tauko, ja tamma tuntui unohtaneen kaiken. Koulutus aloitettiin miltei alusta, huonommalla menestyksellä. Jonkin ajan jälkeen, alkoi Manta muistuttaa taas enemmän itseään, ja koulutusta saatiin paljon eteenpäin.
Suhteellisen hyvin, on tamman kahden vuoden koulutus jo edennyt. Esteradoilla ja maastoesteillä ei tammalla olla vielä kovin paljoa korkeuttaa saatu, mutta ponnistusvoimaa kyllä riittää.

Luonne: Mantassa on kaksi puolta. Sen hyvin usein näkyvä puoli on tammamainen ja pomotteleva. Jos joku näyttää Mantalle pelkäävänsä sitä, Manta myös käyttäytyy pelkäämisen arvoisesti. Hakiessa, saatta poni uhkailla ja joskus jopa hyökkiä päälle.Hoitaessa saa "vetopaniikkeja", hyppii pystyyn, potki ja puree. Jos selässä on ratsastaja, joka jännittää, heittää Manta alas selästä alta aikayksikön. Se näkee kentällä ja maneesissa mörköjä, hyppii sivulle, ja ryntäilee.
Kuitenkin, jos Mantaan tutustuu, on se hevonen, joka tulee tarhassa höristen vastaan, ja puskee turvalaan herkkujen toivossa. Ratsastaessa siltä löytyy aina säpäkkyyttä, ja sille joutuu antamaan selkät avut. Esteillä Manta ei aina jaksa etsiä hyviä ponnistuspaikkoja, vaan hyppää mistä sattuu. Maastossa tamma ei pelkää mitään muuta, kuin rekkoja, joiden ohimennessä on syytä pitää tiukasti kiinni.
Bellaa kohtaan tamma yleensä käyttäytyy suhteellisen hyvin, mutta on niitä huonojakin päiviä.
Tamma rakastaa esiintymistä, ja onkin kisakentillä parhaimmillaan.
Tarhassa Manta on pomotteleva, ja rakastaa komennella muita hevosia, eikä siihen ole mitään sanomista.
Ulkonäkö: Manta on karamellinruskea, siro tamma. Mantan harja on lyhyt, mutta häntä tuuhea ja pitkä. Tammalla on tähti otsassaan, ja polvisukat jokaisessa jalassa.Tamma kulkee usein pää ylhäällä. Askellajien puolesta, on Mantan käynti reipasta, mutta matalaa. Ravissa on tahdikkuutta, ja polvet nousevat sen verran helposti, että koulu-uralle voisi tämän tamman kanssa suunnata. laukka on välillä vähän turhankin reipasta, mutta selkästi kuitenkin kolmitahtista.

Kuva: http://www.boblangrish.com/travelsimage.php?id=479

Muuta:
Mantan tarhaus mielellään laumassa, yksinkin käy :)

Vastaus:

Hevosellesi on laitettu karsinapaikka valmiiksi!

- Bretrix, 10.12.

 

 

Virtuaalinen Hevosopisto • Virtual Equine College

©2017 Hevosopisto Tulipuro - suntuubi.com